Ιστορική συνεδρίαση στη Θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού

ImageΠραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου 2011, στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στο Μπρουκλάϊν της Μασαχουσέτης η πρώτη στην ιστορία της Σχολής συνεδρίαση μελών της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, Επισκόπων και του Καθηγητικού Σώματος της Σχολής υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου.

Η όντως ιστορική αυτή συνεδρίαση ασχολήθηκε με θέματα του ανωτάτου εκπαιδευτικού ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής του Ελληνικού Κολεγίου και της Ιεράς Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού.

Στις εργασίες της ημερίδος συμμετείχαν Ιεράρχες μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, Επίσκοποι, ο πρόεδρος, οι κοσμήτορες και τα μέλη του καθηγητικού σώματος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής.

Η συζήτηση υπήρξε όντως παραγωγική και τη συνάντηση χαρακτήρισε το πολύ θετικό κλίμα συνεργασίας το οποίο διαμορφώθηκε.

Συζητήθηκε μια πλειάδα θεμάτων όπως το διδακτικό πρόγραμμα και η συνεχής διαμόρφωσή του, οι διαδικασίες και οι κανονισμοί εισαγωγής φοιτητών, η θρησκευτική και γλωσσική κατάρτιση των φοιτητών και η καλλιέργεια υψηλού εκκλησιαστικού φρονήματος  και ήθους ιδιαίτερα για όσους φοιτητές προορίζονται για την ιεροσύνη.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδος παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία διαχρονικά και πρόσφατα και αντηλλάγησαν απόψεις μεταξύ των Ιεραρχών και των καθηγητών στο πνεύμα του κοινού ενδιαφέροντος και της φροντίδος για την πρόοδο και το μέλλον του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής.
Image

Φωτογραφία © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ/GOA

Εμφανίσεις: 50648
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!