Η Καβάλα εόρτασε τα Θεοφάνεια

theofaneia-kavalaΜε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Βόρεια Ελλάδα και στις περισσότερες περιπτώσεις όλα κύλησαν ομαλά.

 

Στο μεγαλύτερο λιμάνι της ανατολικής Μακεδονίας, στην πόλη της Καβάλας, η τελετή ρίψης του τίμιου σταυρού έγινε παρουσία του Β’ αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Καλαντζή, του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρη Γιαννακίδη, των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Από νωρίς τελέστηκε Θεία Λειτουργία και ο μεγάλος αγιασμός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιο.

Αμέσως μετά σχηματίστηκε πομπή, η οποία δια αμέσου των κεντρικών οδών της πόλης κατέληξε σε προβλήτα του επιβατικού λιμανιού «Απόστολος Παύλος».

Συνολικά 17 άντρες όλων των ηλικιών είχα συγκεντρωθεί σε καραβάκι απέναντι ακριβώς από την εξέδρα των επισήμων και αψηφώντας το κρύο έπεσαν στη θάλασσα για να πιάσουν το σταυρό.

Ο 27χρονος Γιάννης Βαλσαμίδης ανέσυρε το σταυρό και τον παρέδωσε στα χέρια του μητροπολίτη Φιλίππων για να λάβει ως ευλογία μια ασημένια εικόνα του Αγίου Νικολάου. Δώρα ευλογίας πρόσφερε ο Σεβασμιότατος σε όλους όσοι βούτηξαν για να πιάσουν το σταυρό.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της τελετής ο Β’ αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής έκανε λόγο για «πολιτικά πρόσωπα που μεμψιμοιρούν, ενώ θα έπρεπε να χαίρονται τώρα που άρχισε να φαίνεται το φως και οι κόποι του ελληνικού λαού ν’ αποδίδουν. Αντί όμως να χαίρονται γι’ αυτό αντίθετα προσπαθούν ν’ ακυρώσουν κάθε θετική προσπάθεια που γίνεται. Ο ελληνικός λαός όμως αντιλαμβάνεται και βλέπει το φως και είναι σίγουρος ότι μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες».

Εμφανίσεις: 55414
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!