Ομιλία για την δράση του Γραφείου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ε.Ε.

ImageΟμιλία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιος Σωτηριάδη, από το Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες,

Η ομιλία είχε θέμα την λειτουργία και την κοινωνική δραστηριότητα του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες, από το 1998 που ιδρύθηκε έως σήμερα.

Ο Αρχιμανδρίτης διένειμε σχετική επετειακή έκδοση επί τη δεκαετηρίδι της λειτουργίας του (1998-2008), με πληροφοριακό και φωτογραφικό υλικό.

Ο Αρχιμ. Ιγνάτιος, βρέθηκε σε μια από τις επιμορφωτικές συναντήσεις του Ιδρύματος και παρουσίασε στους επιμορφουμένους κληρικούς και λαϊκούς το σημαντικό έργο του Γραφείου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το χαρακτήρισε «ένα παράθυρο της Εκκλησίας μας στην Ευρώπη», μια «μικρή πρεσβεία», «το πρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αλλά και «έργο υπακοής» και «εξωτερικής ιεραποστολής», ακόμη και κάποτε «έργο άχαρο»
για έναν κληρικό, όταν έρχεται αντιμέτωπος με πολιτικές και οικονομικές προτεραιότητες

Μιλώντας χαρακτηριστικά για την επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περασμένη χρονιά, είπε ότι άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και προκάλεσε τα θετικότερα σχόλια στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακόμα, τόνισε τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου στη συνέχιση της λειτουργίας του Γραφείου της Εκκλησίας.

Συνεχίζοντας μίλησε για την καθημερινή ζωή στο Γραφείο και διαβεβαίωσε ότι η δημιουργία του έγινε μόνο με καλές προθέσεις και αποτελεί πόλο έλξης για τον απόδημο ελληνισμό, όλους τους Ορθοδόξους, ώστε να υπάρχει μια ακόμη Εκκλησιαστική άποψη και φωνή στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ακόμα, υπογράμμισε καταλήγοντας, ότι τόσο ο επικεφαλής Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Αθανάσιος, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Γραφείου της Αντιπροσωπείας, επαγρυπνούν και ασχολούνται με όλες τις υποθέσεις που αφορούν την ζωή και το γίγνεσθαι της Εκκλησίας γενικότερα.

Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών δημιουργήθηκε το 2010 με την προοπτική της επιμόρφωσης κληρικών και λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας σε διάφορα θέματα έτσι ώστε να διευρυνθούν οι γνώσεις και οι συζητήσεις υπό το πνεύμα της σημερινής εποχής και να προταθούν νέες ιδέες και λύσεις για την αντιμετώπιση συγχρόνων προβλημάτων, την υποστήριξη του έργου των κληρικών και την ολόπλευρη καλλιέργεια του χαρακτήρα τους.

Image

Image

Εμφανίσεις: 42148
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!