Ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη Ορθοδόξων - Λουθηρανών στο Διορθόδοξο

ImageΑπό 2 έως 5 Μαΐου 2011 το Διορθόδοξο Κέντρο της Ιεράς Μονής Πεντέλης φιλοξένησε την προκαταρκτική Διάσκεψη των Ορθοδόξων συμμετεχόντων στην Μικτή Επιτροπή Ορθοδόξων και Λουθηρανών.

Στη Διάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών: Οικουμενικό Πατριαρχείο (Μητροπολίτης Σασίμων Γεννάδιος), Ιεροσολύμων (πρωθιερέας Γεώργιος Δράγκας), Ρουμανίας  (πρωθιερέας Βιορέλ Ιόνιτσα, Κύπρου (Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής Ησαΐας), Ελλάδος (καθηγητές κκ. Χ. Βούλγαρης και Κ. Δελικωνστάντης).

Τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εκπροσωπούσε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Χοβορούν.

Να σημειωθεί, ότι η διάσκεψη διεξάχθηκε την παραμονή της συνεδρίας της ολομέλειας της Μικτής Επιτροπής Ορθοδόξων και Λουθηρανών, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 31 Μαΐου έως 8 Ιουνίου 2011 στην πόλη Βιττενβέργο Γερμανίας.

Η διάσκεψη απέβλεψε στην κατάρτιση συστάσεων της Ορθόδοξης πλευράς, για την περαιτέρω διεξαγωγή του διαλόγου με Λουθηρανούς.

Τέλος, να αναφερθεί, οτι τη Τετάρτη, 4 Μαΐου τους συνέδρους δέχθηκε στην Αρχιεπισκοπή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Εμφανίσεις: 42803
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!