Αποκλειστικές φωτογραφίες από την κηδεία της Ηγουμένης Αγάθης

ImageΠαρουσία εκατοντάδων πιστών τελέστηκε σήμερα το πρωί Τρίτη, 3 Απριλίου 2011 η εξόδιος ακολουθία της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Στεφάνου Μετεώρων Αγάθης (Αντωνίου).

Της Ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, με την συμμετοχή των Μητροπολιτών Καστορίας κ. Σεραφείμ, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Κερκύρας κ. Νεκταρίου, Λαρίσης κ. Ιγνατίου και Γλυφάδας κ. Παύλου.

Να σημειωθεί, ότι η μακαριστή Ηγουμένη Αγάθη εκοιμήθη την Παρασκευή το βράδυ στην Αθήνα σε ηλικία 71 ετών.

"Για πολλά χρόνια η γερόντισσα Αγάθη υπέφερε, όμως με καρτερία εδέχετο την παρουσία της ασθενείας ως εκδήλωση της αγάπης του Θεού. Είχε την υπομονή, είχε την δύναμη μέσα από την ταλαιπωρία αυτή να δοξάζει τον Θεό", ανέφερε στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.

Επίσης, πρόσθεσε: "Την τελευταία επικοινωνία που είχα μαζί της, ήτο την δευτέρα ημέρα του Πάσχα όταν ήταν ακόμη στο Νοσοκομείο των Τρικάλων. Δεν μπορούσε να εκφραστεί όπως θα ήθελε, αλλά όμως μου είπε: "Σεβασμιώτατε, σας παρακαλώ προσευχηθείτε και για μένα". Τις είπα να μην ανησυχεί και έχει ο Θεός".

"Η γερόντισσα Αγάθη έφυγε με την ελπίδα, ότι θα γίνει μέλος της Βασιλείας των Ουρανών", πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Σεραφείμ.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

Εμφανίσεις: 99261
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!