Μνημόσυνο του Αρχιμ. Γερασίμου Κουλουμπή

mnim1Στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Νικαίας την Κυριακή μετά τα Φώτα, ετελέσθη το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αειμνήστου Αρχιμ. Γερασίμου Κουλουμπή.

Της Θ. Λειτουργίας και του Ι. Μνημοσύνου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο του Ναού π. Εμμανουήλ Ραπτάκη και κληρικούς που ήλθαν να συλλειτουργήσουν και να συμμετάσχουν στο Μνημόσυνο.

Στο τέλος του Μνημοσύνου ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων ανεφέρθη δι ολίγων στον μεταστάντα, ο οποίος επί δεκαετίες υπηρέτησε στον Ι. Ναό και απολάμβανε τον σεβασμό και την αγάπη των ενοριτών, που και εκείνος πιστά διακονούσε.

Στο κήρυγμά του κατά την Θ. Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος παίρνοντας αφορμή από το ''ήγγικεν η βασιλεία των ουρανών'' της ευαγγελικής περικοπής της ημέρας έθεσε το ερώτημα: πού είναι η βασιλεία των ουρανών, για να απαντήσει με τη φράση του Κυρίου: ''η βασιλεία του Θεού εντός υμών εστί''.

Αυτό το ''Εντός υμών'' πρόσθεσε μπορεί να σημαίνει ''μέσα σας, στην καρδιά σας'' όταν σ' αυτήν βασιλεύει ο Θεός, αλλά μπορεί να σημαίνει και ''ανάμεσά σας''.

Η βασιλεία του Θεού ανάμεσά μας είναι η Εκκλησία. Και μάλιστα όταν η Εκκλησία συνέρχεται για την τέλεση της Θ. Ευχαριστίας, είναι το ''ήδη'' και το ''ούπω''  της βασιλείας του Θεού και ανέπτυξε στη συνέχεια του λόγου του ο Σεβασμιώτατος την αξία και την σημασία του τακτικού και ενσυνείδητου εκκλησιασμού των πιστών.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Νικαίας κ. Ιωακειμίδης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Λογοθέτης και ο Βουλευτής κ. Α. Νεράντζης.

Εμφανίσεις: 54698
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!