Ρεθύμνης Ευγένιος «Η καύση των νεκρών δεν συνάδει με τον ορθόδοξο πολιτισμό»

ImageΗμερίδα με θέμα  «Το ανθρώπινο σώμα στην προοπτική της Ανάστασης του Χριστού» πραγματοποιήθηκε από τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Θεολόγων στο Ρέθυμνό.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας τέθηκε το ερώτημα ταφή η καύση των νεκρών; Ένα ερώτημα το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην εποχή που ζούμε.

Στην ημερίδα μίλησε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης κ. Ευγένιος, ο οποίος εξέφρασε τις σοβαρές επιφυλάξεις της Εκκλησίας στο θέμα αυτό.

Ο κ. Ευγένιος κάλεσε τους χριστιανούς να παραμείνουν πιστοί στις παραδόσεις της Εκκλησίας, δηλαδή της ταφής και όχι της καύσης του σώματος.

Επίσης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, παρέπεμψε όλους στην αναστάσιμη προσευχή «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασιν, ζωήν χαρισάμενος», που ψέλνουμε τις ημέρες αυτές.

«Η καύση των νεκρών δεν συνάδει με τον ορθόδοξο πολιτισμό μας. Αυτές τις μέρες που μιλάμε για την ανάσταση του Ιησού, ο νους όλων μας πάει στον πανάγιο τάφο», επεσήμανε κλείνοντας ο κ. Ευγένιος.

Εμφανίσεις: 73186
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!