Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Παναγία Τρυπητή στο Αίγιο

ImageΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα  και την συμμετοχή πλήθους πιστών, με ιδιαίτερη κατάνυξη εορτάστηκε την Παρασκευή της Διακαινησίμου, ημέρα της Ζωοδόχου Πηγής στο Αίγιο, η Προστάτιδα της Πόλεως Παναγία Τρυπητή.

Στον  πανηγυρικό Eσπερινό χοροστάτησε και εκήρυξε το θείο λόγο  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως (Plovdiv) κ. Νικόλαος και μετείχαν  οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σπάρτης και Μονεμβασίας κ.Ευστάθιος και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  μας.

Ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοσύγκελλό του πρωτοπρεσβύτερο π. Ντόμπρομιρ Κοστόφ  και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αρσένιο, διευθυντή του εκκλησιαστικού τηλεοπτικού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεώς του, ευχαρίστησε  τον Ποιμενάρχη μας για την τιμητική πρόσκλήσή του. και απεύθυνε στους  πιστούς αναστάσιμο χαιρετισμό εγκαινιάζοντας μία νέα σελίδα στις σχέσεις μεταξύ των δύο Ιερών Μητροπόλεων.

Ανήμερα της εορτής, στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  προέστη και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης και Μονεμβασίας κ. Ευστάθιος , πλαισιούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαο, Πατρών κ. Χρυσόστομο, Δράμας κ. Παύλο και τον σεπτό μας Ποιμενάρχη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Σπάρτης στην ομιλία του υπογράμμισε την σπουδαιότητα του προσώπου της Παναγίας  στο σχέδιο του Θεού για την σωτηρία του ανθρώπου, καθώς και στην καθημερινή ζωή μας , αφού η Παναγία είναι η ελπίδα του κάθε πονεμένου ανθρώπου και η μεσίτριά μας προς τον Θεό, προς εκπλήρωση των προσευχών και ικετηρίων αιτημάτων μας.

Ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας  στην οποία πήραν μέρος δεκάδες ιερείς της πόλεως του Αιγίου ,τιμητικά αγήματα των ενόπλων δυνάμεων και πλήθος πιστών που ευλαβικά συνόδευσαν την ιερά πομπή η οποία κατέληξε στην πλατεία Αγίας Λαύρας.

Εκεί μετά την δέηση απηύθυνε σύντομη ομιλία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος , ο οποίος αναφέρθηκε στο νόημα της αναστάσεως  του Κυρίου για τον άνθρωπο. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες για την ένθερμη συμμετοχή τους στον εορτασμό της Παναγίας.

‘Επειτα η εικόνα της Παναγίας τοποθετήθηκε σε ειδικό όχημα και με τη συνοδεία του Ποιμενάρχου μας, πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους του Αιγίου και κατέληξε στο  Ιερό Προσκύνημα.

Την Κυριακή 01.05.2011 το απόγευμα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, πραγματοποιήθηκε η ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Ζωοδόχο Πηγή, με την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Παναγιώτης Γκούμας, οι Βουλευτές κύριοι Κώστας Σπηλιώπουλος, Αθανάσιος Παπαδόπουλος και Μιχάλης Μπεκίρης , οι Δήμαρχοι Πατρέων κ. Ιωάννης Δημαράς, Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς, και  Αιγιαλείας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος.

Επίσης παρευρέθηκαν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ. Κωνσταντίνος Σούλης, ο Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας Ταξίαρχος Δημήτριος Δριβίλας, ο Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης  Αιγίου κ. Σπηλιωτόπουλος Χρήστος, εκπρόσωποι του στρατού και άλλοι επίσημοι . Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο  Υφυπουργός Εργασίας κ. Γεώργιος Κουτρουμάνης.

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 84963
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!