Η εορτή του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Ι.Μ. Φλωρίνης

eord1

Με λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα 19 Ιανουαρίου 2014, η μνήμη του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στον ομώνυμο Ιερό Ναό Κρυόβρυσης Εορδαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης.

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος με τη συμμετοχή του κλήρου της τοπικής εκκλησίας.

Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος τόνισε: "Ορθοδοξία και ορθοπραξία, αυτά τα δύο υπερασπίστηκε με σθένος ο πρόμαχος της ορθοδοξίας Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός. Να ακολουθούμε το παράδειγμα του και να μην χάσουμε ούτε κεραία απο την πίστη που παρελάβαμε και που μας παρέδωσαν οι πατέρες της εκκλησίας. Να γίνουμε και εμείς επόμενοι τοις πατράσι ημών''.

Ο Ιερός Ναός έλαβε το όνομα του Αγ. Μάρκου του Ευγενικού απο τον αείμνηστο Μητροπολίτη Αυγουστίνο Καντιώτη ο οποίος και τον είχε πρότυπο για τους αγώνες που έδωσε ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός εναντίον του Παπισμού και της εωσφορικής Δύσης. Ο Άτλαντας αυτός της ορθοδοξίας ενέπνεε τον μακαριστό Μητροπολίτη.

Στην θεία Λειτουργία παρέστη και η Δήμαρχος Εορδαίας κ. Παρασκευή Βρυζίδου. Στο τέλος της θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε στον εθελοντή εφημέριο του Ναού π. Χρήστο Καραφουλίδη το οφφίκιο του Πνευματικού.

eord2

eord3

eord4

Εμφανίσεις: 60919
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!