Ένας Επίσκοπος παιδί, μαζί με τα παιδιά (ΦΩΤΟ)

marin1

Τα χείλη του Επισκόπου γέμισαν με κάλαντα. Γύρισε χρόνια πίσω και έγινε παιδί, σαν εκείνα τα παιδιά της Γάζας, που συνόδευε ως νέος κληρικός, πριν απελαθεί από τους Άγιους Τόπους, για να ψάλουν στον πρώτο της Ιεροσολυμίτιδας Εκκλησίας, την καλή χρονιά.

Μέσα στην κατάμεστη, από παιδιά και γονείς, αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της εκκλησιαστικής Κοινότητας Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, ο Μητροπολίτης Μαραθώνος Μελίτων, ευλόγησε και έκοψε την αγιοβασιλειόπιτα των Κατηχητικών Συντροφιών της ενορίας την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014.

Τα παιδιά ενθουσιασμένα από τα την παρουσία του Επισκόπου, με πολύ χαρά παρουσίασαν την πρωτοχρονιάτικη γιορτή τους.

Στο τέλος έλαβαν ως ευλογία, από τους κληρικούς του Ναού μας, Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου και Οικονόμο Ιωάννη Μεταξά, μαζί με το κομμάτι της πίτας και από ένα περικάρπιο κομποσκοίνι.

Προηγουμένως ο Μητροπολίτης Μελίτων είχε τελέσει το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας κατά την πρώτη Θεία Λειτουργία στο ναό της Αγίας Μαρίνης, πριν από το τέλος της οποίας, σεπτή εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, χειροθέτησε εις Αναγνώστη τον Αθανάσιο Κολοκυθά.

Ο χειροθετηθείς είναι συνταξιούχος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, πατέρας 5 τέκνων, τα δύο των οποίων είναι σήμερα μοναχοί στα μοναστήρια του Τρικόρφου. Κατά το παρελθόν είχε διατελέσει Εκκλησιαστικός Σύμβουλος του Ναού μας, την περίοδο μάλιστα που δημιουργήθηκε ο Παιδικός Σταθμός της Ενορίας «η αγία Μαρίνα», ενώ είναι εν ενεργεία επίτροπος και ψάλτης στο χωριό του το Δωρικό της Δωρίδος.

marin2

marin3

marin4

marin5

marin6

marin7

marin8

Εμφανίσεις: 49588
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!