Σιωπηλός πόλεμος μεταξύ των Ιεραρχών για την επίσκεψη Πάπα

ImageΟ πιο ένθερμος υποστηρικτής της επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου του 16ου στη Σερβία, σύμφωνα με αναλυτές είναι ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος.

Όμως δεν λείπουν και εκείνες φωνές, οι οποίες δεν συμφωνούν με τον οικουμενισμό και την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στη Σερβία.

Οι αναλυτές συμφωνούν, ότι η επίσκεψη του Πάπα είναι σημαντική για την Σερβία, όμως επισημαίνουν ότι η τελική απόφαση δεν θα έρθει εύκολα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Μάιο κατά την διάρκεια της Συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου της Σερβικής Εκκλησίας, θα πρέπει να απαντηθεί αυτό το μεγάλο ερώτημα της επισκέψεως, το οποίο εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχει προκαλέσει ένα σιωπηλό πόλεμο μεταξύ των επισκόπων.

Ο Πάπας Βενέδικτος πρόκειται να λάβει πρόσκληση για να επισκεφθεί τη Σερβία το 2013, με αφορμή τη συμπλήρωση 1700 χρόνων από το Διάταγμα των Μεδιολάνων.

Κοινό μυστικό είναι, ότι η Σερβική Εκκλησία δεν έχει ενιαία στάση για το αν ο Πάπας επισκεφθεί την Σερβία, κάτι που θα φανεί κατά την διάρκεια της συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου αν υπάρξουν τελικά αντιδράσεις.

Οι Ιεράρχες που φέρονται να είναι αντίθετοι με την επίσκεψη του Πάπα στο Νις, είναι ο Επίσκοπος Μπανιαλούκας Εφραίμ, Βανάτου Νικάνωρ, Δαμπροβοσνίας Νικόλαος και Σβορνικίου και Τούζλας Βασίλειος.

Υπέρ του διαλόγου με την Ρ/Καθολική Εκκλησία είναι ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, ο Επίσκοπος Μπάτσκας Ειρηναίος και ο πρώην Ερζεγοβίνης Αθανάσιος.

Πάντως οι Σέρβοι αναλυτές, αναφέρουν ότι είναι δύσκολο για την Ιερά Σύνοδο της Σερβικής Εκκλησίας, να αποφασίσει για την επίσκεψη από την στιγμή που υπάρχει διχογνωμία.

«Βεβαία υπάρχουν και εκείνοι που είναι ενάντια στην επίσκεψη του Πάπα, και ένας από αυτούς είναι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία», επισημαίνει χαρακτηριστικά Σέρβος αναλυτής.

Εμφανίσεις: 54958
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!