Η κοπή της Βασιλόπιτας στην Ι.Μ. Ιλίου (ΒΙΝΤΕΟ)

pita mitropoli1

Μέσα σε ένα ζεστό κλίμα, το οποίο ενέτειναν οι πολύβουες παρέες από κάθε ενορία, πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα της Βαρυμπόμπης, η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας για τη Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Εξαιρετικός ως οικοδεσπότης ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας ενώ στο επίκεντρο βρέθηκαν οι ιερείς που, με το έργο και την προσπάθειά τους, έχουν καταστήσει τη Μητρόπολη το κέντρο ενός σημαντικού και αξιόλογου κύκλου.

Την πλούσια δράση μιας Μητρόπολης, που απαριθμεί μόλις τρία έτη παρουσίας, ανέπτυξε στον σύντομο λόγο του ο π. Μανόλης, ευχαριστώντας εκ μέρους όλων – κλήρου και λαϊκών – τον Σεβασμιώτατο για το ευρύ πνεύμα, τη θετική διάθεση και την υποστήριξη πρωτοβουλιών που πηγαίνουν τον εκκλησιαστικό χώρο ένα βήμα μπροστά.

 

Ιδιαίτερη μνεία, ξεχωριστά, στους δημάρχους των περιοχών που απαρτίζουν την Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Νίκο Ζενέτο, Σωτήρη Ντούρο, Νίκο Σαράντη και Δημήτρη Μπουραίμη, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή στάθηκαν δίπλα στη νεοσυσταθείσα Μητρόπολη, έκανε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, κατά την σύντομη ομιλία του, στην κοπή πίτας της Μητρόπολης.

Ο κ. Αθηναγόρας άδραξε την ευκαιρία προκειμένου να αποκαλύψει ενέργειες και κινήσεις που έχει κάνει από κοινού με τους κυρίους Ντούρο και Μπουραίμη, σε μια σειρά από θέματα μείζονος σημασίας, όπως είναι σύμφωνο συνεργασίας για συσσίτια στις Αχαρνές και η υλοποίηση ενός προγράμματος πεντάμηνης διάρκειας στη Φυλή, όπου παιδιά Ρομά θα έχουν τη δυνατότητα κοινωνικοποίησης, εκπαίδευσης και ένταξης.

Επιπλέον, στα όρια των δυο δήμων θα δοθεί χώρος για τη δημιουργία Πνευματικού Κέντρου και εκκλησίας για τους Ρομά.

Ειδικά, το δήμαρχο Φυλής, ο Σεβασμιώτατος τον ευχαρίστησε επιπρόσθετα για το γεγονός ότι έχει κάνει και εξακολουθεί να κάνει πολλά για το χώρο της εκκλησίας, χωρίς ποτέ να φαίνεται ο ίδιος, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

 

Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι Φυλής Δημήτρης Μπουραίμης, Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος, Ιλίου Νίκος Ζενέτος και Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκος Σαράντης εξήραν την συνεργασία τους με τους ανθρώπους της Μητρόπολης και ιδιαίτερα με τον κ. Αθηναγόρα, για τον οποίο επεφύλασσαν θερμά λόγια.

pita mitropoli2

pita mitropoli3

Εμφανίσεις: 56973
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!