Εορτή Αλεξανδρινού Μετοχίου - Ονομαστήρια Μητροπολίτη Άκκρας

ImageΣύμφωνα με αρχαία παράδοση του Αλεξανδρινού Θρόνου, ή μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, εορτάζεται πάντοτε την Παρασκευή της Διακαινησίμου, στην Θεοβάδιστη Ιερά Πατριαρχική Μονή Αγίου Γεωργίου του  Παλαιού Καίρου, με Πατριαρχική Χοροστασία και Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, στον Πάνσεπτο  Ναό της Ιεράς Μονής ο οποίος έχει χτιστεί επάνω από το φρούριο - φυλακή της εποχής εκείνης, τον τόπο δηλαδή  που οδηγήθηκε αλυσοδεμένος ο μεγάλος αυτός Μάρτυρας της Ορθοδοξίας, ο Αγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος, διαφυλάσσοντας έτσι  την ιερότητα και την Ελληνικότητα του χώρου του μαρτυρίου Του, εις τους αιώνας.

Μένοντας πιστοί στην παράδοση αυτή του Αλεξανδρινού Θρόνου, στο εν Αθήναις Μετόχιο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, στην Άνω Κυψέλη, την Παρασκευή της διακαινησίμου θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον άγοντα τα ονομαστήρια του Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άκκρας κ. Γεώργιο, εκπρόσωπο της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄ στην Αθήνα και Αρχιερατικώς Προϊσταμένου του Ιερού Μετοχίου.

Κατά την διάρκεια των Ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο  Ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου που φυλάσσεται στο Μετόχι.

Θα ακολουθήσει κέρασμα προς όλους στο αρχονταρίκι του Μετοχίου, όπου ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές των φίλων του Πατριαρχείου, της Ιεραποστολής  και του πιστού λαού του Θεού.

Φώτο Αρχείου

Εμφανίσεις: 1597
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!