Χιλιάδες πιστοί για την Ανάσταση στο Αμμάν

ImageΚατανυκτικώς το χριστεπώνυμον πλήρωμα της Ορθοδόξου Κοινότητος σύσσωμον παρέστη εις τας τελεσθησομένας ιεράς ακολουθίας της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος εις όλους τους Ιερούς Ναούς του Αμμάν της Ιορδανίας αλλά και των περιχώρων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος ετέλεσιούργησε εις τας ακολουθίας τόσο των Νυμφίων όσο και της Σταυρώσεως, της Αποκαθηλώσεως και του Επιταφίου εις όλους τους Ιερούς Ναούς του Αμμάν διαδοχικώς, οι οποίοι έσφυζαν δια της παρουσίας και συμμετοχής των ευλαβών εντοπίων χριστιανών, ιδίως δε των νέων και νεανίδων η προσέλευσις των οποίων εφέτος ήτο  πυκνοτέρα.

Αποκορύφωμα όλων των λαμπρών ιερών ακολουθιών ήτο η τελετή προϋπαντήσεως του Αγίου Φωτός η οποία πραγματοποιήθη εις Χίλντα του Αμμάν.

Τών προσκόπων προπορευομένων, τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών Αρχών αλλά και παρουσία  άλλων χριστιανικών δογμάτων και πλήθους λαμπαδοφόρου λαού εξ όλου του Χασσιμιτικού βασιλείου ακολουθούντων, ο Σεβασμιώτατος, προεστώς, μετά θρησκευτικής μεγαλοπρέπειας μετέβη εις τον Ιερόν Ναόν Θείας Αναλήψεως όπου μετέδωσε εις πάντας το Άγιον Φως.

Το μεσονύκτιον εις όλην την Ιορδανίαν λαμπρώς εψάλλη η Αναστάσιμος ακολουθία.

Image

Image

Εμφανίσεις: 48615
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!