Tελετή Αποκαθήλωσης και Επιτάφιος στον Όσιο Εφραίμ Πιερίας

ImageΜε την αρμόζουσα βυζαντινή ιεροπρέπεια και την ακρίβεια του μοναστηριακού τυπικού πραγματοποιήθηκε χθες, Μεγάλη Παρασκευή μεσημέρι, η τελετή της Αποκαθηλώσεως στην Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή του Οσίου Εφραίμ του Σύρου στην Κονταριώτισσα Πιερίας.

Της ιεράς ακολουθίας προεξήρχε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης και Διευθυντής της "Βαρναβείου Εκκλησιαστικής Βιβλιοθήκης", Σύμβουλος της Αντιπροσωπείας της εν Βρυξέλλαις Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ΕΕ.

Ο εσπερινός ξεκίνησε στο Καθολικό της Ι. Μονής, για να συνεχιστεί στον ευτρεπισμένο Γολγοθά του Προαυλίου της, όπου μετά τα αναγνώσματα και κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης του Ευαγγελίου, η Καθηγουμένη Αικατερίνα, πλαισιωμένη από την πολυπληθή Αδελφότητα της Μονής, κατέβασε απο το Σταυρό το σώμα του Κυρίου και το μετέφερε με τους Ιερείς εντός του Καθολικού, ενώ στη συνέχεια το σώμα του Κυρίου τοποθετήθηκε στον υπέροχα στολισμένο Επιτάφιο!

Η όλη τελετή πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή εκατοντάδων πιστών και προσκυνητών από την Κατερίνη, την Πιερία αλλά και πολλές περιοχές της Ελλάδας, που αγαπούν την Ι. Μονή και την επισκέπτονται συχνά.

Το ίδιο βράδυ, οι πιστοί προσκυνητές παρακολούθησαν την τελετή του Επιταφίου και συνόδευσαν την περιφορά του εντός και εκτός της Ι. Μονής και είχαν την ευλογημένη ευκαιρία να περάσουν κάτω απ αυτόν, σύμφωνα με το παλαιό έθιμο!

Οι μελωδικές ψαλμωδίες της Αγίας Καθηγουμένης και των χορών των μοναζουσών γαλήνεψαν τις ψυχές και τις βοήθησαν στη δημιουργία κλίματος προσευχής και κατάνυξης.

Αργά το βράδυ οι πιστοί απεχώρησαν με την ελπίδα της Ανάστασης.

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 81377
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!