Ηγούμενος Πάτμου: «Όλα πρέπει να τεθούν εις διακονία του ανθρώπου»

ImageΜε κάθε επισημότητα και λαμπρότητα, έλαβε χώρα όπως κάθε χρόνο η τελετή του Ιερού Νιπτήρα σήμερα Μεγάλη Πέμπτη στο Ιερό Νησί της Αποκάλυψης, την Πάτμο.

Πολύς κόσμος και εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής της περιοχής, παρά τους ισχυρούς βοριάδες και το τσουχτερό κρύο έσπευσαν να παρακολουθήσουν την αναπαράσταση των στιγμών που προηγήθηκαν της σύλληψης του Κυρίου, τον Μυστικό Δείπνο και την προσευχή στον κήπο της Γεσθημανής.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην Πάτμο, δώδεκα ιερείς και μοναχοί ντυμένοι ακολουθούν το γνωστό 'Πατμιακό Τυπικό' στο εν λόγω δρώμενο.

Η τελετή του Ιερού Νιπτήρα πραγματοποιείται συνήθως στη Χώρα Πάτμου (μπροστά από το Δημαρχείο).

Αμέσως μετά το πέρας της αναπαράστασης του Νιπτήρα, ο Ηγούμενος Αρχιμ. Αντύπας προέβη στην εξής δήλωση, στην Romfea.gr:

«Σήμερα είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που τελέσαμε την Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρα σε αυτό το Αγιασμένο Νησί και θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι η Αποστολική Πάτμος, με τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθλομαίου και τον αγώνα της Ιεράς Αδελφότητας, το μήνυμα της διακονίας προς όλες τις κατευθύνσεις.

Και ειδικά σε αυτούς που συνειδητοποιούν ότι έχουν δύναμη επίγεια, είτε πολιτική είτε οικονομική, να καταλάβουν ότι όλα αυτά πρέπει να τεθούν εις διακονία του ανθρώπου.

Το δεύτερο μήνυμα μας, είναι το μήνυμα της μαθητείας και του διαλόγου που πρέπει να έχουμε άπαντες - ιδίως οι μαθητές.

Ο διάλογος είναι σημαντικό γεγονός και πρέπει να διέπει σήμερα τους πολιτισμένους και προηγμένους λαούς.

Κυρίως όμως θα πρέπει ο διάλογος να απευθυνθεί στους μαθητές, στα νέα παιδιά, στα οποία πρέπει να δώσουμε να καταλάβουν την παράδοση, την πνευματικότητα, τον Ορθόδοξο πολιτισμό τον οποίο έχει ανάγκη το Γένος μας ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Είθε η Χάρις του Ιησού Χριστού να μας ενισχύει να έχουμε πνεύμα της μαθητείας και του διαλόγου που τόσο έχει ανάγκη ο σημερινός άνθρωπος.

Image

Εμφανίσεις: 59457
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!