Εσπερινός του Αγίου Αναστασίου Πολιούχου Ναυπλίου (ΦΩΤΟ)

an5

Πανηγυρικά  εορτάστηκε  και φέτος η μνήμη του Αγίου Αναστάσιου, πολιούχου Ναυπλίου παρουσία των τοπικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης.

Στον Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό  εσπερινό που έγινε  το  απόγευμα της Παρασκευής  31 Ιανουαρίου 2014, χοροστάτησε  ο Μητροπολίτης  Άρτης  κ. Ιγνάτιος παρουσία του επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου, και του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Στο τέλος του αρχιερατικού εσπερινού ο μητροπολίτης Άρτης  Ιγνάτιος κήρυξε τον θείο λόγο.

Να σημειωθεί, πως ο Αρχιερατικός Εσπερινός, κάθε χρόνο γίνεται στον  Προσκυνηματικό  Ιερό Ναό που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Αναστάσιο.

Φέτος ήταν αισθητή σε όλους η απουσία του Μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Ιακώβου που επί πάρα πολλά έτη ποίμανε την Αργολίδα.

Ο προσκυνηματικός ναός του αγίου έγινε με τις επίμονες προσπάθειες του Μακαριστού Ιακώβου μιας και η πόλη δεν είχε ναό αφιερωμένο  στον Άγιο Αναστάσιο. Βαθιά συγκινημένος τόνισε  χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Αρτης, ο μακαριστός σήμερα είναι μαζί μας είναι  εδώ και μας βλέπει, τον αγάπαγε τον  Άγιο Αναστάσιο…

Παρών στον εσπερινό ο υπουργός  ΥΠΕΚΑ Ιωάννης Μανιάτης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Β. Σίδερης , Β. Σωτηρόπουλος ,ο αντιδήμαρχος Ναυπλίου Π. Βαμβακάς  ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Χ.Γραμματικόπουλος, η διευθύντρια της ΔΕΥΑΝ Α. Μαντά, δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ναυπλίου και Άργους.

Την φετινή πανήγυρη λάμπρυνε ο Άρχων υμνωδός της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, πρωτοψάλτης του Ι.Ν Φανερωμένης Χολαργού κ. Γ.Χατζηχρόνογλου.

an1

an2

an3

an4

an6

an7

Εμφανίσεις: 75998
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!