Οι χημικοί τίμησαν τον Άγιο Πορφύριο

357

Δρ Χαραλάμπης Μ. Μπούσιας,
Μέγας Υμνογράφος της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας

Ο δραστήριος Σύλλογος των Χημικών «Οι φίλοι του Αγίου  Μενίγνου, του Κναφέως», του προστάτη Αγίου των Χημικών, τίμησε σήμερα με την ευκαιρία της συνάξεως του, για την κοπή της Αγιοβασιλειόπιττας, το νέο Όσιο της Εκκλησίας μας, Πορφύριο, τον Καυσοκαλυβίτη.

Οι ευσεβείς και φιλακόλουθοι χημικοί συναθροίσθηκαν στο Εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων, παρά τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρακαλούθησαν τη Θεία Λειτουργία, την οποίαν τέλεσε ο χημικός Ιερέας του Ναΰδρίου π. Ευάγγελος Μαρκαντώνης, γόνος της γνωστής λευϊτικής οικογενείας των Αθηνών, Πρόεδρος του Συλλόγου, ο οποίος και μίλησε με επίκαιρο θέμα.

Μετά το πέρας του Εκκλησιασμού στην ευρύχωρη και φιλόξενη αίθουσα της Ενώσεως Ελλήνων Χημικών έγινε η κοπή της πίττας.

Κατ’ αυτή τιμήθηκε η μνήμη του νέου Αγίου μας, του Οσίου Πορφυρίου, για τη ζωή του οποίου και για προσωπικές εμπειρίες του από τον Άγιο μίλησε ο Γραμματέας του Συλλόγου Δρ Χαραλάμπης Μπούσιας, Υμνογράφος.

Ακολούθως το λόγο πήρε ο αιδεσιμολογιώτατος π. Ευάγγελος, ο οποίος διάβασε συγκινητικό άρθρο της Μάρως Σιδέρη γα τον Όσιο Γέροντα.

Η όλη εκδήλωση ενθουσίασε τους Χημικούς, στους οποίους επιδόθηκε μια σύντομη βιογραφία του Οσίου, την οποία και παραθέτουμε.

Ο ευερετής του φλωρίου της πίττας πήρε ως δώρο ένα βιβλίο με ομιλίες του Οσίου Πορφυρίου και την Ακολουθία του με τους Χαιρετισμούς και τον Παρακλητικό σε αυτόν Κανόνα, σύνθεση του πρώτου ομιλητού της Συνάξεως.

Εμφανίσεις: 82952
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!