“Oι μοναχοί του Άθω επικρίνουν το πακέτο εξυγίανσης της Αθήνας”

ImageMε τίτλο «Οι μοναχοί του Άθω επικρίνουν το πακέτο εξυγίανσης της Αθήνας» κυκλοφορεί η αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

Το ρεπορτάζ αναφέρει: «Η ελληνορθόδοξη εκκλησία βλέπει ότι μέσω του προγράμματος εξυγίανσης χάνει την ανεξαρτησία της. Οι μοναχοί του Άθω υποστηρίζουν ότι αντιμετωπίζονται με περιφρόνηση από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Το 20% φορολογία στην περιουσία των μοναστηριών υποσκάπτει την ανεξαρτησία της μοναστικής πολιτείας.»

«Η ορθόδοξη εκκλησία έχει στην κατοχή της τεράστιες εκτάσεις, ξενοδοχεία, καταστήματα, εστιατόρια και ακίνητα. Στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας η εκκλησία έχει μετοχές ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ γύρω στα 20 εκατομμύρια έφθασε το 2008 το εισόδημα της εκκλησίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου.

Οι μοναχοί επικρίνουν δριμύτατα την δημοσιονομική πολιτική της Ελλάδας:

"Η Ελλάδα τελεί ‘υπό την κατοχή’ των πιστωτών της από το ΔΝΤ και την ΕΕ, φωνάζουν οι μοναχοί από το Δεκέμβριο και όλοι φοβούνται ότι μετά το Πάσχα θα επιβληθούν νέα πρόσθετα μέτρα."

Εμφανίσεις: 52783
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!