Εθελοντής κατά των εξαρτήσεων ο Μητροπολίτης Άνθιμος

ImageΑπό τη Θεσσαλονίκη, με πρώτο εθελοντή τον μητροπολίτη Άνθιμο, αρχίζει η πανελλαδική καμπάνια του Κέντρου Υποστήριξης Εξαρτημένων Ατόμων “Όασις” με στόχο να προσελκύσει νέους εθελοντές για την ενημέρωση των πολιτών κατά των εξαρτήσεων και του εθισμού.

Την τελευταία διετία περισσότερα από 2.000 εξαρτημένα άτομα έχουν απευθυνθεί στο κέντρο ζητώντας βοήθεια, ενώ ραγδαία είναι η αύξηση από την καινούργια εξάρτηση, τον ηλεκτρονικό τζόγο.

Στην κορυφή της λίστας των εξαρτήσεων, πάντως, εν γένει κατατάσσονται ο τζόγος, το αλκοόλ, και τα ναρκωτικά.

Η πανελλαδική καμπάνια του κέντρου “Όασις”, με σύνθημα “Το κάνω γιατί μπορώ” και “Το κάνω γιατί μ’ αρέσει”, την οποία συντονίζει η πρώην έπαρχος Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή, αρχίζει από τη Θεσσαλονίκη με μπροστάρηδες εθελοντές τον μητροπολίτη Άνθιμο και τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη.

Στόχος αυτής της προσπάθειας, όπως εξήγησε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου η υπεύθυνη της εθελοντικής εκστρατείας, είναι οι πολίτες να βγουν από το εγώ και να μπούνε στο εμείς, στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια του κέντρου για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών κατά των εξαρτήσεων από το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, τον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια αλλά και το διαδίκτυο.

“Απώτερος σκοπός μας είναι η προσέλκυση νέων εθελοντών για την επίτευξη του έργου της Όασις, και για αυτό τον λόγο θα πραγματοποιηθούν σημαντικές δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τόσο στον χώρο του κέντρου όσο και σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας”, τόνισε η κ. Καλαϊτζή.

“Όποιος θέλει οπίσω μου ελθείν. Αυτό είπε ο Ιησούς και αυτό είναι το πρώτο κήρυγμα για τον εθελοντισμό, τον οποίο η εκκλησία ασκεί εδώ και χρόνια απέναντι σε απόρους και σε ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια”, υπογράμμισε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Εξήγησε ότι ο εθελοντισμός είναι ένα τεράστιο έργο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εξαρτημένα άτομα πολύ δύσκολα. Εθελοντές στην προσπάθεια του “Όασις” δήλωσαν πολλά γνωστά πρόσωπα από τον πολιτικό, αθλητικό και καλλιτεχνικό χώρο, όπως η ολυμπιονίκης Τασούλα Κελεσίδου και ο σχεδιαστής μόδας Βασίλης Ζούλιας.

 

Εμφανίσεις: 41623
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!