Ο Αρχιεπίσκοπος θα πάει στο Μαξίμου για την περιουσία

ImageΤα προβλήματα που προκαλούνται, ελέω μνημονίου, στην ένταξη των νεοχειροτονημένων κληρικών στο μισθολόγιο του Δημοσίου αλλά και το «αγκάθι» της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας που διεκδικούν οι Αρχιερείς για να προωθήσουν – όπως δηλώνουν – το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, αναμένεται να απασχολήσουν τη συνάντηση που θα έχουν μετά το Πάσχα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου.

Στην ατζέντα με την οποία θα μεταβεί ο κ. Ιερώνυμος στο Μέγαρο Μαξίμου συνοδευόμενος από συνοδικούς μητροπολίτες, περιλαμβάνονται αιτήματα όπως η ανέγερση κτιρίων για τη στήριξη πασχόντων και ατόμων με αναπηρία στην περιοχή του Βαρνάβα και άλλες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες, τις οποίες – όπως θα πει ο Αρχιεπίσκοπος στον Πρωθυπουργό – η Εκκλησία θα μπορέσει να προωθήσει μόνον εφόσον απελευθερωθεί η περιουσία της και μπορέσει να την αξιοποιήσει. 

Στοχεύει δέσμευση

Στη συνάντηση που αποφασίστηκε να ζητηθεί από την Ιερά Σύνοδο την περασμένη εβδομάδα, ο Αρχιεπίσκοπος θα συνοδεύεται από τέσσερις ιεράρχες ανάμεσα τους και ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Εκκλησίας μητροπολίτης Ελασσόνος κ. Βασίλειος, ο οποίος διαδέχθηκε πρόσφατα στη συγκεκριμένη θέση τον μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Θεόκλητο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο κ. Ιερώνυμος επιθυμεί μέσα από τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό να επιτύχει μια δέσμευση ότι η κυβέρνηση δεν θα συνεχίσει να εμποδίζει την Εκκλησία να αξιοποιήσει την περιουσία της.

Θα ζητήσει μάλιστα να αντιμετωπιστούν απευθείας από την κυβέρνηση όποια προβλήματα παρατηρούνται, επικαλούμενος μαρτυρίες συνοδικών μητροπολιτών για υπουργούς οι οποίοι εμπλέκονται στις υποθέσεις που αφορούν την Εκκλησία και κωλυσιεργούν.

Εμφανίσεις: 37410
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!