Προσευχή «εν χορδαίας και οργάνοις» για την ειρήνη του σύμπαντος κόσμου

ImageΜιά βραδυά στο Χαρτούμ αλλιώτικη και διαφορετική από τις άλλες... Στα πλαίσια της Εβδομάδος Οικουμενικής Ενότητας για την Ειρήνη του κόσμου συναντηθήκαμε επί «το αυτό» όλες οι χριστιανικές κοινότητες και ομολογίες κάτω από την ίδια σκέπη....

Ο Καθεδρικός Κοινοτικός Ναός – ο Ελληνορθόδοξος Ναός επελέγη φέτος, για πρώτη φορά, ως ο τόπος αυτής της συνάντησης.

Θέλημα Θεού «ίνα γεμισθή» ο Οίκος Του!...

Μετά από την Ιστορική επίσκεψη του πρώτου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας – του Μακαριωτάτου Πατρός και Πατριάρχου μας κ.κ. Θεοδώρου Β΄, είναι η δεύτερη φορά, που ο Ναός του Ευαγγελισμού της Παναγιάς στο Χαρτούμ «εγεμίσθη...».

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011, άγια βραδυά και ιστορική ημέρα. Δι’ αγίων ευχών του Πατριάρχου μας, περνώντας το δικό του μήνυμα ενότητας, συνεργασίας και αγάπης, πραγματοποιήθηκε αυτή η υπέροχη συνάντηση.

Κάθε χριστιανική Κοινότητα έφερε τις χορωδίες της... «Εν κυμβάλοις ευήχοις», εν «ψαλτηρίω και κιθάρα» δοξολογήθηκε το Όνομά Του.

Δάκρυσαν τα μάτια όλων βλέποντας και ακούγοντας νέα παιδιά από τη Συρία και το Λίβανο, από την Ερυθραία της Αιθιοπίας και από παιδιά του Νότου, που έψαλλαν και τραγούδησαν τη Δόξα του Θεού.... ενδεδυμένα με τις παραδοσιακές τους εκκλησιαστικές στολές.

Παρών ο Αποστολικός Νούντσιος Dr.Leo Boccardi, ο εκπρόσωπος χιλιάδων χριστιανών της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σε Βορρά και Νότο.

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Σπυρίδων Κρητικός. Ο Προεδρεύων της Ελληνικής Κοινότητας Χαρτούμ κ. Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου.

Ο Ταμίας της Κοινότητας κ. Εμμανουήλ Παπαπαναγιώτου, καθηγητές, διδάσκαλοι και τα παιδιά των σχολείων μας. Ολοι οι πάροικοι έδωσαν ένα δυναμικό παρόν σ’ αυτή τη βραδυά.

Στήν Αραβική γλώσσα διαβάστηκε από τον ελληνομαθή κ. Ρομπέρτ Ναγκίμπ η Αρχιερατική Προσευχή του Κυρίου από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο.

Από τον ίδιο διαβάστηκαν επίσης στην Αγγλική αποσπάσματα από την συγκινητική Πασχαλινή Εγκύκλιο του Μακαριωτάτου Πατριάρχου μας, την μεστή μηνυμάτων Ειρήνης και Αγάπης.

Όλες οι Κοινότητες διάβασαν Ευαγγελικούς στίχους, σχετικούς με την Ενότητα, την Ειρήνη και την Αγάπη, ίνα επιστή η ΩΡΑ, όπου οι πάντες θα δυνηθούν στο εγγύς ή στο απώτερο μέλλον, όποτε ΕΚΕΙΝΟΣ θα δείξει τον δρόμο για κοινή συνάντηση στο ποτήριο της Αγάπης Του...., αφού εμείς προηγουμένως πάντοτε «εν αγάπη  θα αληθεύουμε...».

Στό σημείο αυτό, ας μου επιτραπεί - θεωρώ αναγκαία την καταγραφή των σκέψεων του εμπνευσμένου Ιεράρχου της Ελλαδικής Εκκλησίας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας Κυρίου Χρυσοστόμου.

Γράφει χαρακτηριστικά ο Θεολόγος χρωστήρας του Σεβασμιωτάτου: «...Καμμία άλλωστε θρησκευτική πίστη δεν δικαιώνει την ύπαρξη της μόνο και μόνο με τον ισχυρισμό ότι κατέχει την Αλήθεια. Πρέπει να δείξει και να αναδείξει, μέσα από τον διάλογο, ότι υπάρχει για να απαντά στα βαθύτερα υπαρξιακά προβλήματα του ανθρώπου και συγχρόνως να τον ελευθερώνει από αυτά...».

Με συγκίνηση στη καρδιά ενθουσιασμένοι όλοι οι πάροικοι, γι’ αυτό το διαφορετικό, που ζήσαμε αυτή την ιερή βραδυά «άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία ημών τω Κυρίω», ευχόμενοι για την ειρήνη του σύμπαντος κόσμου, του και τεταραγμένου περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ανεχώρησαν έκαστος εις τα ίδια, αφού προηγουμένως προσφέρθηκαν σε όλους αναψυκτικά και νηστήσιμοι παραδοσιακοί λουκουμάδες.

Ολοι ευχαριστημένοι απ’αυτή την συνάντηση, ανταλλάξαμε ευχές για μιά ειρηνική Μ. Εβδομάδα και για ένα χαρούμενο Άγιο Πάσχα.

Ευχή μας αυτή, η Μεγάλη Εβδομάδα να γεμίση τις ψυχές όλων μας με τα μηνύματα της υπέρτατης ταπένωσης Του – της Ειρήνης,  της Συγγνώμης και της Αγάπης προς πάντα άνθρωπο...

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 52256
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!