Λαμπρή λιτανεία του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά

0-fil2

ROMFEA.GR | Σήμερα, Δευτέρα 10 Φεβρουρίου 2014, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την Ιερά μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους, τα Φιλιατρά εόρτασαν τον πολιούχο και προστάτη τους.

Στον ομώνυμο Ιερό Ναό, της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας, συμπαραστατούμενος απο τους Μητροπολίτες Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.Ιερόθεο και Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.Χρυσόστομο.

Τον Ναό είχε κατακλείσει πλήθος προσκυνητών απο την γύρω περιοχή, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ.Κωνσταντίνος Κόλλιας με το Δηματικό Συμβούλιο και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Πέτρος Τατούλης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία της Θαυματουργού Εικόνος του Αγίου Χαραλάμπους στους δρόμους της πόλης.

Στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών στους χιλιάδες προσκυνητές ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας,αναφερόμενος στον προστάτη και έφορο της πόλης Άγιο Χαράλαμπο.

0-fil

0-fil1

0-fil3

0-fil4

0-fil5

 

Εμφανίσεις: 109428
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!