Εσπερινός Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος στην Ι.Μ. Αιτωλίας (ΦΩΤΟ)

akar1

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας και ιερής κατάνυξης τελέσθηκε σήμερα Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου το απόγευμα, ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της μνήμης του Αγίου Οσιομάρτυρος Βλασίου του Ακαρνάνος, που μαρτύρησε μαζί με τους πέντε συμμοναστές του στα Σκλάβαινα Βόνιτσας.

Της Ιεράς Ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς η οποία τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου, που βρίσκεται στο χώρο του μαρτυρίου του.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Επιφάνιος Καραγεώργος ο οποίος αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου και των συμμοναστών του και στα διδάγματα που αντλούμε για την πνευματική μας πορεία.

Στο τέλος της Ιεράς Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς, αφού ευχαρίστησε το πλήθος των πιστών που συνέρρευσαν από όλη την περιοχή για να τιμήσουν τον τοπικό Άγιό μας, ανακοίνωσε ότι αναμένεται η απόφασις του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου και της Ιεράς Συνόδου της Μεγάλης του Χριστού μας Εκκλησίας για την Αγιοκατάταξη του Αγίου Βλασίου.

Τότε θα ανακοινωθεί επισήμως η οριστική ημέρα της μνήμης του Αγίου (η ημερομηνία του μαρτυρίου του) και των συμμαρτυρησάντων Αγίων.

Μετά την ανακοίνωση της Αγιοκατάξεως θα προγραμματισθούν επίσημες τελετές προς τιμήν του Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος.

akar2a

akar2

akar5

akar3

akar4

Εμφανίσεις: 72528
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!