Ο Μπορισόφ υποσχέθηκε να επιλύσει τα προβλήματα της Βουλγαρικής Εκκλησίας

ImageΟ Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας κ. Μπόϊκο Μπορισόφ, υποσχέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στην Ιερά Σύνοδο να επιλυθεί το πρόβλημα με τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξνάνδρου Νιέφσκι.

Να αναφερθεί, ότι ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Αλεξάνδρου δεν έχει έγγραφα κυριότητας, όπως και πολλές εκκλησίες και παρεκκλήσια της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας Μάξιμο και τα Μέλη της Συνόδου, όπου συζήτησαν το εν λόγω σοβαρό θέμα.

«Ότι κάνω για την Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία, το κάνω με ευχαρίστηση», ανέφερε στους Αρχιερείς ο κ. Μπορισόφ.

Επίσης, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας και ο Πρωθυπουργός συμφώνησαν από κοινού να διευθετηθεί και το θέμα της ασφαλείας υγείας για τους μοναχούς και μοναχές που δεν λαμβάνουν μισθοδοσία.

Ο Προκαθήμενος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ευλόγησε τον Πρωθυπουργό Μπορισόφ να υπηρετήσει από την θέση αυτή τη χώρα για πολλά χρόνια.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος, ευχαρίστησε το κράτος για την συνεργασία όσον αφορά το θέμα της Εκκλησιαστικής περιουσίας και την αγιοποίηση των θυμάτων της σφαγής του Μπατάκ.

Εμφανίσεις: 60755
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!