Οι ψευδοθεραπείες των αιρετικών, αθέων, μάγων και η αλήθεια γι' αυτές (ΒΙΝΤΕΟ)

aires

Την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Υμηττού ομιλία από τον κ. Ιωάννη Μηλιώνη, ειδικό ερευνητή  της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων, με θέμα: "Οι ψευδοθεραπείες των αιρετικών, αθέων, μάγων και η αλήθεια γι' αυτές ".

Η ομιλία έγινε στα πλαίσια της λειτουργίας του Σεμιναρίου Οριοθετήσεως της Ορθοδόξου Πίστεως της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο ομιλητής εξετάζοντας τις ψευδοθεραπείες των αθέων, των μάγων και των αιρετικών αναφέρθηκε πρωτίστως και εις βάθος στη γνήσια, στην πραγματική θεραπεία μέσα στο Νοσοκομείο, στο Μέγα Θεραπευτήριο, στην Εκκλησία.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι, οι Πατέρες αντιλαμβάνονται την Εκκλησία ως το θεραπευτήριο, το νοσοκομείο θα λέγαμε απλά, και την Εκκλησιαστική πρακτική ως την «ιατρική εν πνεύματι επιστήμη», άρα ό,τι η Εκκλησία δεν προσλαμβάνει μένει αθεράπευτο.

Μόνο μέσα στη Εκκλησία πραγματοποιείται η θεραπεία τόσο της ψυχής (Ορθόδοξη Ψυχοθεραπεία), όσο και του σώματος, καθώς η Εκκλησία φροντίζει για τη θεραπεία που αφορά το σώμα χρησιμοποιώντας και την τεχνολογία του κόσμου, την οποία κι αυτή ο Θεός επέτρεψε και ευλόγησε, καθώς ευλόγησε και το πλάσμα του ώστε αυτό να κατακυριεύσει τη Γη.


Εμφανίσεις: 49383
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!