Συνελήφθησαν ιερόσυλοι που διέρρηξαν πέντε ναούς

pagkaria2Oι κάτοικοι ενός χωριού της Καβάλας εμπόδισαν την εισβολή ιερόσυλων στην εκκλησία τους και σήμαναν συναγερμό στην Αστυνομία, που κατάφερε να τους βάλει στο χέρι.

Όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν η πρώτη φορά που «χτυπούσαν» παγκάρι, καθώς είχαν διαρρήξει άλλους πέντε ναούς στην περιοχή.

Μόλις έγιναν αντιληπτοί οι δυο Έλληνες ηλικίας 33 και 31 χρόνων, εγκατέλειψαν τα σχέδιά τους, μπήκαν σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή.

Όμως, χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση των αστυνομικών από την Καβάλα και την Ξάνθη, εγκλωβίστηκαν στο 20ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού και συνελήφθησαν.

Στο αυτοκίνητό τους που κατασχέθηκε, βρέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και 31 ευρώ.

Στο αστυνομικό τμήμα Χρυσούπολης όπου προσήχθησαν οι δράστες, αποκαλύφθηκε ότι από τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου είχαν εισβάλει σε άλλες πέντε εκκλησίες στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, από τις οποίες είχαν αρπάξει συνολικά 100 ευρώ και μια ηλεκτρονική συσκευή.

Οι δυο ιερόσυλοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλες παρόμοιες κλοπές.

Εμφανίσεις: 38978
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!