Ο Βόστρων Τιμόθεος τέλεσε αγιασμό για το νέο κτίριο της Εξαρχίας στη Κύπρο

ImageΣε κλίμα συγκίνησης αλλά καί χαράς, τελέσθηκε χθες το πρωΐ ο αγιασμός γιά την ενάρξη της ανοικοδόμησης του νέου κτηρίου της έδρας της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο.
Στόν αγιασμό παρευρέθηκαν το προσωπικό του αρχιτεκτονικού γραφείου που εκπόνησε την μελέτη καθώς καί ο διευθυντής της εργοληπτικής εταιρίας κ. Ανδρόνικος Ανδρονίκου με το προσωπικό του.

Τό νέο συγκρότημα, εμβαδού 900 m2, ανεγείρεται με τις ευλογίες καί την αμέριστο συμπαράσταση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου του Γ΄, σε ιδιόκτητο οικόπεδο στην Λευκωσία σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Θα περιλαμβάνει Ναό, τα γραφεία της Εξαρχίας, οικία του Εξάρχου, χώρους υποδοχής, καί χώρους φιλοξενίας. Στό οικόπεδο υπάρχει παλαιό διατηρηταίο οίκημα, πέριξ του οποίου αναπτύσσεται τό νέο κτηριακό συγκρότημα.

Η μεταφορά της Εξαρχίας κρίθηκε αναγκαία αφού λόγω της τουρκικής εισβολής, η έδρα της Εξαρχίας, η Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στόν Κουτζοβένδη τελεί υπό κατοχή.

Από τότε μέχρι καί σήμερα το γραφείο της Εξαρχίας στεγάζεται σε οικοδομή με γραφεία, ιδιοκτησίας της Εξαρχίας στην Λευκωσία.

Οί χώροι είναι όμως ανεπαρκείς, χωρίς δυνατότητα φιλοξενίας ακόμη καί γιά τον εκάστοτε Έξαρχο.

Πρόσφατα, ο Μακαριώτατος κ. Θεόφιλος σε επίσκεψη του στην Κύπρο, επιθεώρησε τον χώρο όπου ανεγείρεται η Εξαρχία, καθώς επίσης καί τις υπόλοιπες ιδιοκτησίες του Παναγίου Τάφου στήν Κύπρο, γιά τις οποίες καταβάλλονται προσπάθειες γιά αξιοποίηση καί ανακαίνιση.

Η ανοικοδόμηση της νέας έδρας της Εξαρχίας είναι το επιστέγασμα των προσπαθείων καί των κόπων του υπευθύνου από το 2006 γιά την ανασυγκρότηση της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε, περίπου, δύο έτη.

Image

Εμφανίσεις: 79367
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!