Άνθιμος: ''Όσα και να δώσουν οι Γερμανοί δεν μπορούν να μας ξεπληρώσουν''

anthimos

Γράφει ο Αθανάσιος Θανόπουλος | Romfea.gr


Στην πρωινή εκπομπή "Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά" μίλησε σήμερα το πρωί ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Ο κ. Άνθιμος σχολιάζοντας τις απαιτήσεις της Τροϊκά για μισθούς και συντάξεις, μεταξύ άλλω  ανέφερε: "Με ποιο δικαιώμα θα επιβάλλουν τα θέματα που κυρίως θα αφορούν τις αποδοχές και τις δοσοληψιές που έχουν οι έλληνες πολιτές και θα ρυθμίζονται από δύο υπαλλήλους, χωρίς να γνωρίζουν τι γίνεται στην ελληνική κοινωνία και μέχρι που θα αντέξει."

Ερωτηθείς για τον κ. Αλέξη Τσίπρα ο Μητροπολίτης Άνθιμος υπογράμμισε ότι δεν τον έχει δει από κοντά, παρόλο αυτά όταν άκουσε ότι κάποιος ανέφερε ότι είναι άθεος ήθελε να κάνει ένα σχόλιο.

"Εγώ είπα μια αλήθεια ότι ο ίδιος δεν μας είπε, γι΄αυτό περιμένουμε να δούμε τι θα μας πει επί του θέματος ο ίδιος. Δεν του παρέχω κάποια διευκόλυνση, αλλά είναι έτσι ένα αίτημα αν και δεν είναι απόλυτα υποχρεωμένος να ομολογεί κανείς δημόσια την πίστη του", πρόσθεσε ο κ. Άνθιμος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης σχολιάζοντας την επίσκεψη του προέδρου Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Γκάουκ στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων τόισε: "Δεν έχουν δικαίωμα οι πρόεδροι μιας χώρας να πουν θα σας αποζημιώσουμε. Δεν έχουν τέτοια αρμοδιότητα. Αν κάποιος πρέπει να το πει αυτή είναι η Μέρκελ.»

"Εγώ επειδή έχω ζήσει την Γερμανική κατοχή και έχει σπαράξει η παιδική μου ψυχή, λέω πως όσα και αν μας δώσουν δεν μπορούν να ξεπληρώσουν την οφειλή τους", συμπλήρωσε ο κ. Άνθιμος.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στην Σύναξη των Προκαθημένων, τονίζοντας ότι είναι ιστορικό γεγονός με την πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Κλείνοντας ο κ. Άνθιμος σχολιάζοντας το θέμα περί απειλών κατά του προσώπου του, ανέφερε ότι δεν υπήρξε καμία ενόχληση και ότι όλα αυτά γίνονται γιατί μιλάει για εθνικά θέματα όπως τα Σκόπια την Θράκη και το Ισλάμ.

"Εγώ δεν φοβούμαι κανέναν και τίποτα! Φοβάμαι μόνο τον Θεό", υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Εμφανίσεις: 57027
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!