Μητροπολίτης Κορίνθου: ''Ειναι ο καιρός των ευθυνών μας''

korinthΤην αναστήλωση των ιερών εικόνων σήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας, τίμησε πανηγυρικά η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου.

Συγκεκριμένα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, τελέστηκε λαμπρή Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός της αναστηλώσεως των εικόνων, υπογραμίζοντας ότι ποτέ δεν πρέπει να προσδώσουμε την πίστη και την ορθοδοξία.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Κορίνθου τόνισε: "Είναι ο καιρός των ευθυνών μας, όχι μόνο των δικών μας, αλλά και των δικών τους."

Στη συνέχεια υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής, ακολούθησε λιτανεία των ιερών εικόνων στους κεντρικούς κεντρικούς δρόμους της πόλεως.

Τέλος τέθηκε προς προσκύνηση των πιστών η προσωπική εικόνα του πρώτου κυβερνήτου της Ελλάδος Ιωάννου Καποδιστρία,η οποία όπως φαίνεται απο επιγραφή, που σώζεται όπισθεν της εικόνας, στην Υπεραγία Θεοτόκο απευθυνόταν προσευχόμενος ο μαρτυρικός εθνικός ηγέτης κατά τις ώρες των περιστάσεων και κινδύνων,που συναντούσε στην προσπάθεια του να συστήσει και να συγκροτήσει,σύν Θεώ,εκ θεμελίων το καινούργιο Ελληνικό Κράτος.

Εμφανίσεις: 64107
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!