Η Καθολική Εκκλησία δεχόταν να διαγράψει χρέη μισού εκ. δολαρίων

catholics

Δικηγόροι της Καθολικής Εκκλησίας της Αυστραλίας προσφέρθηκαν να διαγράψουν νομικά έξοδα ύψους μισού εκατομμυρίου δολαρίου αν ένας άνδρας που ισχυρίζεται πως -ως παιδί- έπεσε θύμα παιδόφιλων κληρικών, δεχόταν να μην κάνει έφεση σε δικαστική απόφαση.

Αυτό κατέθεσε ο Τζον 'Ελις στην Βασιλική Ερευνα που διερευνά τα σκάνδαλα παιδεραστίας δεκαετιών που τελέστηκαν από κληρικούς.

Υποστήριξε ότι ουσιαστικά η Καθολική Εκκλησία αποδέχθηκε πως ο ίδιος έπεσε θύμα του ιερέα 'Αινταν Ντάγκαν αλλά όταν η υπόθεση έφθασε στο δικαστήριο οι δικηγόροι της εκκλησίας αμφισβήτησαν την εντιμότητά του.

Ο κ. 'Ελις έχασε τότε την υπόθεσή του γιατί το δικαστήριο έκρινε πως η Καθολική Εκκλησία δεν είχε νομική υπόσταση για να μηνυθεί.

Ο ίδιος κατέθεσε πως μετά την απόφαση αυτή, οι δικηγόροι της Καθολικής Εκκλησίας του είπαν ότι θα διαγράψουν τα νομικά έξοδα ύψους μισού εκατομμυρίου δολαρίων -που έπρεπε να καλύψει ο ίδιος αφού έχασε την υπόθεση- αν δεχόταν να μην κάνει έφεση.

Υπενθυμίζεται πως, ο Καρδινάλιος Τζορτζ Πελ είχε καταθέσει σε προηγούμενη έρευνα που διενήργησε κοινοβουλευτική επιτροπή πως επικρατούσε μια «κουλτούρα σιωπής» στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας για την οποία ευθύνεται η ίδια.

Εμφανίσεις: 42012
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!