Η Αυστριακή Κυβέρνηση στηρίζει τα Μοναστήρια του Κοσσόβου και Μετόχια

ImageΤο μοναστήρι της Γκρατσάνιτσα επισκέφθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Michael Spindelegger, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιο.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο Αυστριακός Υπουργός Εξωτερικών, συζήτησε με τον Μητροπολίτη Θεοδόσιο τις προϋποθέσεις για την κατασκευή σύγχρονων εγκαταστάσεων υδροηλεκτρικής ενέργειας, στις Μονές του Κοσσόβου και Μετόχια (Ντέτσανι και Πέτς Πατριαρχείο).

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατασκευή των υδροηλεκτρικών σταθμών, θα ξεκινήσουν φέτος και το κόστος ανέρχεται στα 55 χιλιάδες ευρώ.

Ο Μητροπολίτης Ράσκας κ. Θεοδόσιος ανέφερε, ότι ελπίζει το εν λόγω σχέδιο έχει ιδιαίτερη σημασία για την ανάπτυξη του Κοσσυφοπεδίου, έτσι θα διατηρηθεί το φυσικό περιβάλλον των αρχαίων Μοναστηριών των Σέρβων.

Επίσης, ευχαρίστησε την Κυβέρνηση της Αυστρίας, καθώς και τις εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευή των σταθμών για τους ιερούς τόπους της Σερβικής Εκκλησίας.

“Χρειαζόμαστε βοήθεια από τους φίλους μας, η επίσκεψη αυτή δείχνει το σεβασμό της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Κόσσοβο και Μετόχια”, τόνισε ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος.

Image

 

Εμφανίσεις: 44232
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!