Με επιτυχία η διενοριακή σύναξη στην Ιερά Νήσο Τήνο

ImageΜε κατάνυξη πραγματοποιήθηκε εχθές, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, η τέταρτη κατά σειράν, ετήσια Διενοριακή Σύναξις στην ιερά νήσο Τήνο.

Με την ευλογία και άδεια του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου & Τήνου κ. Δωροθέου Β΄, μετεφέρθη λιτανευτικώς και με εκκλησιαστική τάξη, από την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου, η Τιμία Κάρα της Οσίας Μητρός ημών Πελαγίας της Τηνίας, στο χωρίον Πύργος.

Από την είσοδο του χωριού, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου ο ιερός Κλήρος, η Ηγουμένη και η Αδελφότητα των Μοναζουσών στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου και ο ευσεβής λαός συνόδευσαν την Τιμία Κάρα της Οσίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στα προπύλαια του οποίου ετελέσθη Δοξολογική Δέησις.

Ακολούθως εψάλλη ο Κατανυκτικός Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, προ του πέρατος του οποίου ομίλησε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου, Ιεροκύρηξ της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος με θέμα «Η προσευχή της καρδιάς».

Τους ύμνους απέδωσαν, από το δεξιό αναλόγιο οι ιεροψάλτες όλων των ενοριών της ιεράς νήσου υπό την διέυθυνση του Πρωτοψάλτου του Πανιέρου Ναού της Ευαγγελιστρίας Τήνου κ. Στυλ. Κοντακιώτη και από το αριστερό αναλόγιο οι κληρικοί της ιεράς νήσου υπό την διεύθυνση του Ιερομουσικολογιωτάτου Αρχιδιακόνου Αντ. Τζανουλίνου, διδασκάλου του Ωδείου του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας.Image

Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός ευχαρίστησε καθηκόντως τον Σεβ. Ποιμενάρχη κ. Δωρόθεο Β΄, τον Ιερό κλήρο, τον Δήμαρχο Τήνου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και το περί αυτόν Δημοτικό Συμβούλιο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου, τον Αντιπρόεδρο και τα εντιμότατα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, την Ηγουμένη και την Αδελφότητα των Μοναζουσών της Ιεράς Μονής Κεχροβουνίου, τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, τον Εφημέριο και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πύργου Τήνου, τον Τηλεοπτικό Σταθμό του Δήμου Τήνου και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας για την απ΄ευθείας μετάδοση του Εσπερινού και τον ευσεβή και πιστό λαό της Τήνου που κυριολεκτικά κατέκλυσαν τον ευπρεπισμένο Ιερό Ναό και υπομονετικά και με κατάνυξη παρακολούθησαν την ετήσια αυτή Διενοριακή Σύναξη.

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 67687
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!