Η εορτή του Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά στον τόπο που ασκήθηκε

ber8

ROMFEA.GR | Με την παρουσία του επιχωρίου επισκόπου, Μητροπολίτη Βερροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμνος, εορτάστηκε λαμπρά η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, στον τόπο όπου ακριβώς ασκήθηκε ο Άγιος, στην Σκήτη Βερροίας.

Ο Μητροπολίτης προσήλθε στην Ιερά Μονή, φέροντας την λειψανοθήκη με σπόνδυλο του Αγίου Γρηγορίου.

Στην Θ. Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Πορφύριος, ο Ιερομόναχος Θεοδόσιος Μικραγιαννανίτης, ο π.Αιμιλιανός Προδρομίτης και ο Πρωτοπρ Χρήστος Βαρελάς.

Παρόντες ανάμεσα σε πλήθος κόσμου ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, καθώς και η βουλευτής Ημαθίας κα Σιμωνίδου-Μπατσαρά, αυταδέλφη του Ηγουμένου της Ι.Μονής.

Με το πέρας της Θ.Λειτουργίας, ευλογήθηκαν εόρτια κόλλυβα του Αγίου και ο Μητροπολίτης διένειμε το αντίδωρο.

Στην συνέχεα ακολούθησε πλούσια Τράπεζα εδεσμάτων, κατά την οποία ο ηγούμενος της Μονής αναφέρθηκε στις τρεις Τράπεζες της Εκκλησίας μας, την Τράπεζα του Μυστηρίου, την Τράπεζα του Λόγου, και τρίτη την Τράπεζα των εδεσμάτων.

Ο Μητροπολίτης Βεροίας ανεχώρησε, υπό τον ήχο των εορτίων χαρμοσύνων κωδωνοκρουσιών, αφού έγινε και η καθιερωμένη φωτογράφηση στην κλίμακα εισόδου της Μονής.

ber

ber2

ber3

ber4

ber5

ber6

ber7

ber9

ber10

ber11

ber12

ber13

ber14

ber15

Εμφανίσεις: 74035
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!