Σταγών Σεραφείμ: ''Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει γιατί συμπορεύεται με την Ορθοδοξία''

stagon

Του Αιμίλιου Πολυγένη

"Ο Χριστιανός πρέπει να είναι γεμάτος Χριστός, Ορθοδοξία και Ελλάδα" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό.

Ο Σεβασμιώτατος σε άλλο σημείο αφου αναφέρθηκε στους λόγους που έκανε την εκδήλωση αυτή, τόνισε ότι "η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει γιατί συμπορεύεται με την Ορθοδοξία."

"Αν δεν αγαπάς την πατρίδα δεν είσαι καλός χριστιανός, ο χριστιανός δεν είναι άπατρις, έχει πατρίδα", πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.

Σε άλλο σημείο ο δυναμικός Ιεράρχης τόνισε: "Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από ανθρώπους που αντιμάχονται την υλή αλλά και όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία καταρίπτουν την ανάγκη να εξυψώσουμε το ιδεολογικό πνεύμα της πατρίδος μας."

"Αυτό δεν είναι ούτε εθνικιστικό αλλά ούτε αποκλειστικά φανατικό χριστιανικό, είναι η αγάπη στην εκκλησία μας και η αγάπη στην πατρίδα μας", πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Σταγών.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Εμφανίσεις: 68182
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!