Μεσογαίας Νικόλαος: ''Να αντλούμε δύναμη από τον Σταυρό'' (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

SAM 2371

Σπάτα | Αθανάσιος Θανόπουλος

Παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέστηκε σήμερα, 23 Μαρτίου ο Δ' Κατανυκτικός Εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα του Χριστού στα Σπάτα.

Στον Κατανυκτικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ενώ στο Ιερό παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ.

Μετά το πέρας του Κατανυκτικού Εσπερινού ο κ. Νικόλαος αναφέρθηκε την σημασία του Σταυρού στη ζωή των πιστών.

''Ο Σταυρός είναι όαση μέσα στην ζωή μας, και κατά την διάρκεια της Σαρακοστής να αντλούμε δύναμη από  Αυτόν'', ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης ο κ. Νικόλαος εξήγησε το λόγο γιατί ζήτησε να είναι ομιλητής ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ σήμερα, υπογραμμίζοντας ότι ο Γέροντας ως μοναχός βίωνει τον πνευματικό Σταυρό αλλά και τον Σταυρό του μαρτυρίου.

''Σαν αύριο αγαπητοί μου Χριστιανοί συμπληρώνονται δύο χρόνια από την αποφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ και δεν θα μπορούσε να υπάρχει καταλληλότερος, και πιστεύουμε Γέροντα ότι είστε ο πιο σταυρωμένος και το λέω αυτό γιατί περάσατε μία φάση στη ζωή σας επώδυνη'', τόνισε ο κ. Νικόλαος.

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: ''Βιώσατε για τρεις μήνες την φυλακή κάτω από δραματικές συνθήκες, μεγάλης συκοφαντίας και είναι πολύ μεγάλη δοκιμασία να μας αντικρίζεται αυτή την στιγμή και να σκέφτεστε μήπως έμεις αμφιβάλουμε για εσάς... εγώ γέροντα δεν έχω βιώσει τέτοια δοκιμασία.''

Τέλος ακολούθησε  ομιλία του Ηγουμένου της Ι.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ με θέμα τον Τίμιο Σταυρό.

SAM 2323

SAM 2325

SAM 2326

SAM 2329

SAM 2330

SAM 2357

SAM 2345

SAM 2351

SAM 2360

SAM 2362

SAM 2367

SAM 2373

Εμφανίσεις: 69379
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!