«Ζωγραφίζοντας σε τόπους Ιερούς: Άγιον Όρος – Σινά» του Doug Patterson

ImageΣτη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Βιβλιοπωλείο της Αγιορειτικής Εστίας, με αφορμή τα εγκαίνια της Έκθεσης «Ζωγραφίζοντας σε τόπους Ιερούς: Άγιον Όρος – Σινά» του Βρετανού ζωγράφου – αρχιτέκτονα Doug Patterson, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, καταρχάς δήλωσε ότι επιθυμεί να είναι ουσιαστικός Πρόεδρος της Αγιορετικής Εστίας και ότι, όπως είχε διαβεβαιώσει και την Αγιορειτική Αντιπροσωπεία, θα εργαστεί προσωπικά ώστε να συνεχιστεί το έργο της.

Ο κ. Δήμαρχος, ενημέρωσε ότι τον καλλιτέχνη τον γνωρίζει από την δουλειά του στην αναπαλαίωση του σπιτιού του κ. Σωσίδη στο Νυμφαίο αλλά και την έκθεση αντιγράφων που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ζωγράφειο Γυμνάσιο της Κωνσταντινούπολης και με πολύ χαρά τον υποδέχεται στην πόλη μας με αφορμή την έκθεση αυτή.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι ο κ. Patterson εργάζεται σε ένα νέο σχέδιο που έχει σχέση με την αποτύπωση των μνημείων της Θεσσαλονίκης (ελληνικά, ρωμαϊκά, βυζαντινά, οθωμανικά, εβραϊκά, κλπ.) αναδεικνύοντας την πολυπολιτισμική διαχρονία της Θεσσαλονίκης.

Τα έργα του θα παρουσιαστούν το 2012 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης ως πολιτιστική διαδρομή της πόλης.

Ο καλλιτέχνης στο λόγο του αλλά και απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων εξέφρασε την χαρά του που του δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσει ολοκληρωμένο το έργο του για το Άγιον Όρος, με το οποίο τον συνδέει ένα προσωπικό εσωτερικό δέσιμο.

Εξέφρασε επίσης την μεγάλη ικανοποίηση του για την τωρινή δουλειά του στην αποτύπωση των μνημείων της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας και τον θαυμασμό του για την πολιτιστικό χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στον εκθεσιακό χώρο της Αγιορειτικής Εστίας το απόγευμα (20:00) της Πέμπτης 24 Μαρτίου 2011.

Εμφανίσεις: 39509
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!