Νέος Μητροπολίτης Κλούζ εξελέγη ο Άλμπα Ιουλία Ανδρέας

ImageΥπό την προεδρία του Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ, συνεδρίαζε σήμερα το πρωί στο Βουκουρέστι η Ιερά Σύνοδος της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr» πριν από λίγο η Ιερά Σύνοδος σε μυστική ψηφοφορία, εξέλεξε νέο Μητροπολίτη Κλούζ τον Αρχιεπίσκοπο Άλμπα Ιουλία κ. Ανδρέα.

Ο Μητροπολίτης Ανδρέας αμέσως μετά την εκλογή του, δήλωσε ότι "θα συνεχίσω το έργο του μακαριστού Μητροπολίτη Βαρθολομαίου, επίσης θα προσπαθήσω όσο μπορώ να συνεργαστώ με τον κλήρο και το λαό για το καλό του τόπου".

"Εύχομαι ο Θεός να με βοηθήσει να εκπληρώσω, όσο καλύτερα μπορώ την αποστολή που μου ανέθεσε η Εκκλησία του Ιησού Χριστού", πρόσθεσε ο κ. Ανδρέας.

Να αναφερθεί, ότι ο Μητροπολίτης Κλούζ κ. Ανδρέας γεννήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 1949, και τον Αύγουστο του 1978 χειροτονήθηκε ιερέας.

Στις 25 Φεβρουαρίου του 1990 εξελέγη και χειροτονήθηκε επίσκοπος Άλμπα Ιουλία, και στις 16 Ιουλίου 1998 ανυψώθηκε σε Αρχιεπίσκοπος.

Εμφανίσεις: 48136
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!