Καρδινάλιος Koch “Η συνάντηση Πατριάρχη Μόσχας - Πάπα κάποια στιγμή θα γίνει”

Image“Το θέμα της συνάντησης του Πατριάρχη Μόσχας με τον Πάπα Βενέδικτο τον 16ο, δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη, για να γίνει η συνάντηση πρέπει να προετοιμαστεί προσεκτικά”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Ενότητας, Καρδινάλιος Kurt Koch.

Να αναφερθεί, ότι οι δηλώσεις του Καρδινάλιου Koch συμπίπτουν με την θέση που επανειλημμένα έχει εκφράσει το Πατριαρχείο Μόσχας, το ότι για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση πρέπει να επιλυθούν κάποια προβλήματα στις διμερείς σχέσεις.

Σύμφωνα με τον Καρδινάλιο Koch, οι δύο εκκλησίες έχουν κάποια αναπάντητα ερωτήματα από την Μικτή Επιτροπή Διαλόγου, όπως τα προβλήματα στην Ουκρανία μεταξύ Ορθοδόξων και Ελληνοκαθολικών.

Ταυτόχρονα, ο Καρδινάλιος πρόσθεσε ότι πιστεύει πως η συνάντηση του Πατριάρχη με τον Πάπα στο τέλος μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Ερωτηθείς, για το κλίμα της συνάντησης με τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας, ο Καρδινάλιος παραδέχτηκε ότι η συνάντηση διεξήχθη σε αδελφικό κλίμα.

“Συζητήσαμε τις προοπτικές των σχέσεων μεταξύ των δύο Εκκλησίων”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Ενότητας.

Πληροφορίες της “Romfea.gr” αναφέρουν, ότι ο Πατριάρχης Κύριλλος και ο Καρδινάλιος Kurt Koch, συζήτησαν και για το “Κείμενο της Ραβέννας” για να δούν σε ποια σημείο έγινε λάθος, αφού το Πατριαρχείο Μόσχας κατηγόρησε το Βατικανό οτι προσπαθεί να επιβάλει στον ορθόδοξο κόσμο ένα μοντέλο διοίκησης που είναι συνυφασμένο με την Καθολική Εκκλησία (δηλ. Πάπα).

Δείτε επίσης:

Συνάντηση Πατριάρχη Μόσχας με Καρδινάλιο Kurt Koch

Εμφανίσεις: 41126
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!