Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής

ImageΙερά Επαρχιακή Σύνοδος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής συνήλθεν εις την τακτικήν συνεδρίαν αυτής εις την αίθουσαν της Συνόδου της Ι. Αρχιεπισκοπής εν Νέα Υόρκη την 16ην και 17ην Μαρτίου 2011 υπό την προεδρίαν του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου και την συμμετοχήν των Μελών αυτής.

Προ της ενάρξεως της συνεδρίας της Συνόδου, τα Μέλη αυτής είχον την ευκαιρίαν να λάβουν μέρος εις την συνεδρίαν της Εκτελεστικής Επιτροπής του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου την Τρίτην 15ην Μαρτίου ε. ε. Κατ’ αυτήν συνεζητήθησαν διοικητικά και άλλα θέματα.

Η Επιτροπή επεβεβαίωσε τον τρόπον διοικήσεως των Ενοριών, ο οποίος βασίζεται εις τα κείμενα των Ιερών Κανόνων, του Συντάγματος, και του Καταστατικού της Ι. Αρχιεπισκοπής. 

Κατά την διάρκειαν των δύο επομένων ημερών η Σύνοδος συνεζήτησε:

1. Κανονικά Θέματα: Ανεθεώρησε και κατέληξεν εις το οριστικόν σχέδιον του Κανονισμού Πνευματικών Δικαστηρίων προς υποβολήν εις το Οικουμενικόν Πατριαρχείον προς έγκρισιν.

2. Λειτουργικά Θέματα: Ενέκρινε το υπό της Συνοδικής Επιτροπής επί Λειτουργικών θεμάτων κείμενον Εσπερινού και Όρθρου, το οποίον θα υποβληθή εις το Οικουμενικόν Πατριαρχείον προς τελικήν έγκρισιν.

Η Σύνοδος είχε την ευκαιρίαν να συναντηθή εις ειδικήν συνεδρίαν μετά των επί κεφαλής των επί μέρους Επιτροπών του Συλλόγου Ελλήνων Ορθοδόξων Εκκλησιαστικών Μουσικών, και συνεζήτησε μεταξύ άλλων:

α) την ανάπτυξιν των Εκκλησιαστικών Χορωδιών και την προσπάθειαν εξευρέσεως νέων μελών, β) το τεύχος Λειτουργικών Οδηγιών, γ) την συνεργασίαν των Εκκλησιαστικών Χορωδιών μετά των Ιεροψαλτών, και δ) την ανάπτυξιν των Παιδικών Χορωδιών.

3. Ποιμαντικά Θέματα: Επίσης η Ι. Επαρχ. Σύνοδος έλαβεν γνώσιν του τύπου των νέων Πιστοποιητικών Βαπτίσεως, και θα προβή εις εκτύπωσιν αυτών προκειμένου να τεθούν εις εφαρμογήν.
Η Σύνοδος συνεζήτησεν ειδικά θέματα ποιμαντικής φροντίδος δια κληρικούς, ιδιαιτέρως δε αναξιοπαθούντες.

4. Διοικητικά Θέματα: Η Ι. Επαρχ. Σύνοδος συνεζήτησε τρέχοντα και επείγοντα θέματα διοικητικής φύσεως, αφορώντα εις την ζωήν και δράσιν της Εκκλησίας της Ι. Αρχιεπισκοπής. Υπό της ολομελείας των μελών της Ι. Συνόδου ετονίσθη ότι, την ευθύνην διαποιμάνσεως των ενοριών εις εκάστην Ι. Μητρόπολιν της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής, έχουν οι οικείοι Αρχιερείς ποιμαίνοντες αυτάς κατά την τάξιν της Εκκκλησίας, τους κανόνας αυτής, τον καταστατικόν χάρτην και τους κανονισμούς της Ι. Αρχιεπισκοπής.

5. Διορθόδοξα Θέματα: Εγένετο αναφορά και εκτενής συζήτησις δια την προσεχή Συνεδρίαν της Επισκοπικής Συνελεύσεως, των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων Βορείου και Κεντρικής Αμερικής, η οποία θα πραγματοποιηθή κατά τον προσεχή μήνα Μάϊον εν Σικάγω.

Εμφανίσεις: 46941
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!