500 χιλ. ευρώ για αποκατάσταση - ανάδειξη της Εκκλησίας Παναγία του Κάστρου

ImageΜε απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Φώτη Χατζημιχάλη, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013, το έργο «Αποκατάσταση και ανάδειξη της εκκλησίας Παναγία του Κάστρου στη Ρόδο» με προϋπολογισμό 500 χιλ. €.

Η βυζαντινή μητρόπολη της Παναγίας του Κάστρου στη Ρόδο κτίστηκε στον 11ο αιώνα και επισκευάσθηκε το 14ο αιώνα για να στεγάσει τον καθεδρικό ναό των Ιπποτών του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη.

ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΟΥ

ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΗΤΗΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ 2007-2013

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, κ. Φώτη Χατζημιχάλη, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013, το έργο «Αποκατάσταση και ανάδειξη της εκκλησίας Παναγία του Κάστρου στη Ρόδο» με προϋπολογισμό 500 χιλ. €.

Η βυζαντινή μητρόπολη της Παναγίας του Κάστρου στη Ρόδο κτίστηκε στον 11ο αιώνα και επισκευάσθηκε το 14ο αιώνα για να στεγάσει τον καθεδρικό ναό των Ιπποτών του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη.

Τα προηγούμενα χρόνια το μνημείο φιλοξενούσε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και μόνιμες εκθέσεις βυζαντινής ζωγραφικής και της ιστορίας του μνημείου.

Σήμερα όμως παραμένει κλειστό λόγω των ρωγμών που παρουσιάζει.

Με το έργο που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα το οποίο θα υλοποιήσει η 4η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, προβλέπεται η αποκατάσταση, η ανάδειξη και η λειτουργία της εκκλησίας, καθώς επίσης και η οργάνωση έκθεσης αρχαιολογικών ευρημάτων, μεταβυζαντινών εικόνων και της ιστορίας του μνημείου.

Αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου προγράμματος που έχει στόχο την αποκατάσταση και απόδοση στο κοινό των μνημείων της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

Εμφανίσεις: 56566
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!