Πανορθόδοξος Εσπερινός στην Επαρχία Σουρόζ στο Λονδίνο

ImageΤην Κυριακή της Ορθοδοξίας, στις 13 Μαρτίου 2011, στο Λονδίνο τελέσθηκε Πανορθόδοξος Εσπερινός.

Τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας επισκέφθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριος και Επίσκοπος Τροπαίου Αθανάσιος, οι οποίοι έγιναν δεκτοί από τους Αρχιεπισκόπους Σούροζ Ελισαίο και Κέρτς Ανατόλιο του Πατριαρχείου Μόσχας.

Επίσης, στον εσπερινό συμμετείχαν κληρικοί των Πατριαρχείων Κωνσταντινουπόλεως, Αντιοχείας, Μόσχας, Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας καθώς και της Ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς.

Η ακολουθία συνοδεύθηκε από ψαλμωδίες χορωδιών στα Ελληνικά, τα Γεωργιανά, τα Αραβικά, τα Εκκλησιαστικά Σλαβονκά και τα Ρουμανικά.

Ο αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίου Προδρόμου στο Έσσεξ ιερομόναχος Νικόλαος Σάχαρωφ, κήρυξε τον θείο λόγο, στον οποίο προέβη σε εκτενής ανάλυση της εορτής της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Να αναφερθεί, ότι η από κοινού έγινε η εκφώνηση του «Πάτερ ημών», από τις χορωδίες και τον λαό στα Αγγλικά, όπου συμβόλισε την ενότητα στην Ορθόδοξη πίστη των συνερχομένων.

Εμφανίσεις: 60701
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!