Κορωνείας: "Δεν υπάρχει όριο στην αγάπη του Θεού"

0-kor

Τον τελευταίο Κατανυκτικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή Πεντέλης παρακολούθησαν πιστοί από την ενορία του Αγίου Παντελεήμονος Χαλανδρίου.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνειας κ. Παντελεήμων.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξ αφορμής της συγκλονιστικής μετανοίας της Όσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, ομίλησε για την ενοχή και την μετάνοια.

Ενοχή, είπε, είναι το πανανθρώπινο αίσθημα, όταν βλέπουμε ότι διαταράξαμε μία εξωτερική ή εσωτερική τάξη.

Διαταράξαμε τελικώς την σχέση μας με τον Θεό. Η λανθασμένη αντιμετώπιση είναι η μετάθεση της ευθύνης σε άλλους ή η επιθετικότητα.

Η σωστή αντιμετώπιση είναι η αναγνώριση των λαθών μας με ταπείνωση και η μετάνοια, που σημαίνει εσωτερικός σγκλονισμός και απόφαση αλλαγής.

Τότε πραγματοποιείται ένα θαύμα: Ο Θεός παίρνει ένα άνθρωπο αμαρτωλό και τον καθιστά δίκαιο. Αυτό το παράδοξο για την ανθρώπινη λογική είναι το θαύμα της μετανοίας.Γιατί η λογική λέει: έσφαλες, θα τιμωρηθείς. Η Χάρη του Θεού λέει: μετανόησες, θα σβήσουν όλα.

Το αίμα του Χριστού καθαρίζει "συνείδησιν ημών από νεκρών έργων" (Έβρ.θ.14) και πραγματοποιείται η "Καινή κτίσις" δηλ. η εσωτερική ανακαίνιση που φέρνει το Άγιο Πνεύμα στον μετανοούντα άνθρωπο.

Και πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος το χρυσοστομικό: "Μηδείς απογινώσκει της εαυτού σωτηρίας. Αρπαξ εί,ενόησον τον τελώνην. Ακάθαρτος εί, ενόησον την πόρνην. Ανδροφόνος εί,ενόησον τον ληστήν."

Δεν υπάρχει όριο στην αγάπη του Θεού γι αυτόν που μετανοεί, είπε καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος.

Εμφανίσεις: 50505
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!