Μπουτάρης “Η θέση του Οικ. Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου είναι ξεκάθαρη”

Image"Σήμερα, η Θεσσαλονίκη πρέπει να βασιστεί στον τουρισμό - θρησκευτικό, πολιτισμικό - αυτό που λέμε τουρισμό πόλης", επεσήμανε μεταξύ άλλων στην Κυπριακή εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης.

Στη συνέντευξή του ο κ. Μπουτάρης ανακοίνωσε ότι το 2012 θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη τιμητικές εκδηλώσεις για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Ιωακείμ τον Γ΄, ο οποίος υπήρξε μεγάλη φυσιογνωμία, με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από το θάνατο του.

Σε άλλο σημείο, πρόσθεσε ότι ο Ιωακείμ ο Γ΄ όπως και ο σημερινός Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, «δίνουν το στίγμα και τα όρια μέσα στα οποία μπορούμε να κινούμαστε. Και αυτή είναι μια πολύ σοβαρή θέση».

Επίσης, σημείωσε ότι η θέση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου «είναι απολύτως ξεκάθαρη, δηλαδή, ότι η Εκκλησία δεν πολιτεύεται, αλλά λειτουργεί ως συμπαραστάτης των ανθρώπων για να τους ανακουφίζει από τα πολλά και σοβαρά προβλήματα τους».

 

Εμφανίσεις: 62108
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!