Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Χαράρε - Δέηση για τα θύματα της Ιαπωνίας

Image

Με θρησκευτικό δέος πραγματοποιήθηκε η εορτή της Ορθοδοξίας στο καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Χαράρε κατά το τυπικόν της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.

Εκτός από τα Μέλη της Ελληνικής Παροικίας, της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που προέστει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ, παρακολούθησαν, ιθαγενείς,ρώσοι, Σέρβοι, Ρουμάνοι, Αιθίοπες και Λιβανέζοι.

Πρίν την Λειτανία των ιερών εικόνων ο Σεβ. κ. Σεραφείμ  χειροτόνησε εις διάκονον  τον τελειόφοιτον της Εκκλησιαστικής Σχολής Αλεξανδρείας ιθαγενή αναγνώστη Γλαύκον Σιπάντα δίνοντας του το όνομα  Γεώργιος διά να τιμηθεί το όνομα του νυν Μητροπολίτη Άκκρας κ. Γεωργίου διά την εξάχρονη διακονία του στην Ιερά Μητρόπολη Ζιμπάμπουε.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας έγινε ειδική δέηση διά τα θύματα του σεισμού στην Ιαπωνίας, την αποκατάσταση της υγείας των τραυματισθέντων  και τη προστασία του Περιβάλλοντος από την απειλή πυρηνικής καταστροφής, ως επίσης και διά τα θύματα στις εξεγέρσεις των νέων στις Αραβικές χώρες και την επικράτηση της ειρήνης και του τερματισμού του εμφυλίου σπαραγμού στην Λιβύη και στην Ακτή του Ελεφαντοστού.

Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στη θεολογική εορτή της Ορθοδοξίας κι υπογράμμισε τις μεγάλες ποιμαντικές ευθύνες που έχουν τα εκατομμύρια Ορθοδόξων πιστών για να γίνουν καλύτερα τα πράγματα στη κρίση της εποχής μας που βιώνει η παγκόσμια κοινωνία.

Στη διπλανή αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας Σπάρτη έγινε κι η ετήσια Γενική Συνέλευση της Κυπριακής Αδελφότητας, ένα Σωματείο που διαδραματίζει σημαντικό κοινωνικό ρόλο στην Παροικία, αλλά και στο θέμα διαφωτίσεως του εθνικού προβλήματος της Κύπρου.Image

Μετά την ομιλία του Προέδρου κ. Κωνσταντίνου Κλωστρή διά τα πεπραγμένα του έτους, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ με τη συνοδεία του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Σαγάνη, συνεχάρει τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Συμβουλίου του διά το αξιόλογο έργο τους μεταφέροντάς τους και τις Πατριαρχικές ευλογίες του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ. Θεοδώρου Β’.

Μέσα επίσης στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Μητροπόλεως Ζιμπάμπουε διά την εβδομάδα της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και της εορτής της γυναίκας, έγιναν ποιμαντικές επισκέψεις του Σεβ. Μητροπολίτου Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ στο Ιεραποστολικό Κέντρο  του Αγίου Νεκταρίου με τη συνοδεία του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Γεωργίου Σαγάνη, των Ελληνίδων Κυριών κ. Διβάρης και κ. Ζεβερδινού, της Αρχόντισσας του Πατριαρχείου κ. Ψύλλου, του νέου Πρέσβη της Ελλάδος κ. Χρήστου Σαλαμάνη και στελέχη της Ιεραποστολής.

Μοιράσθησαν ρούχα και υποδήματα στις μητέρες και γραφική ύλη και υποτροφίες σε άπορα και ορφανά παιδιά.

ImageΤα ρούχα και τα υποδήματα τα οργάνωσε με εισφορές εθελοντών το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού με την αποστολή μεγάλου Κοντέϊνερ.

Τις υποτροφίες τις παρέχουν ευσεβείς χριστιανοί από Ελλάδα και Κύπρο.

Στους χώρος του Ιεραποστολικού Κέντρου λειτουργεί Γυμνάσιο με 240 μαθητές και μαθήτριες που κτίσθηκε από τον γνωστόν Ιεραποστολικό Σύνδεσμο «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» και φέρει το όνομα του οσιομάρτυρα Ιεραποστόλου «Κοσμάς Γρηγοριάτης», όπου το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού, με τη βοήεια εθελοντικών εισφορών το εφοδίασε με την αποστολή θρανίων και καρεκλών από την Κύπρο.

Στο ίδιο Ιεραποστολικό Κέντρο λειτουργεί και Κλινική που εφοδιάσθηκε με τη βοήθεια πάλι των εθελοντών φίλων της Ιεραποστολής από την Κύπρο με ειδική ζυγιστική μηχανή για τα νεογέννητα.

Εμφανίσεις: 48106
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!