Ιστοσελίδα για τους αραβόφωνους Ορθοδόξους (Ευαγγελία- Η Καλή Είδηση)

ImageΜε την ευκαιρία της ειρηνικής επίσκεψης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος στην Εκκλησία της Αντιοχείας, εγκαινίασε η Ιερά Μητρόπολη Βερροίας και Αλεξανδρέττας – Χαλεπίου-  μία ιδική ιστοσελίδα ειδήσεων, πνευματικών θεολογικών και πολιτιστικών άρθρων, η οποία περιλαμβάνει όλα τα γεγονότα της επίσκεψης λεπτομερώς, στην Αραβική γλώσσα - (http://www.alboushra.org/)

Η ιστοσελίδα θεωρείται η μοναδική που λειτουργεί στην Αραβική γλώσσα στο Εκκλησιαστικό χώρο, είτε της Εκκλησίας της Αντιοχείας, είτε της Ορθόδοξης Εκκλησίας γενικώς.

Όπως και θα αποτελεί μία γέφυρα μεταξύ των αραβόφωνων Εκκλησιών ( της Αντιοχείας, και των άλλων Εκκλησιών στις Αραβικές χώρες), και της ελληνόφωνης Εκκλησίας ( του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη και στη διασπορά, των Ιεροσολύμων, της Αλεξανδρείας, της Ελλάδος, και της Κύπρου).

Η ιστοσελίδα θα προβάλει και τις διάφορες εκδηλώσεις της ελληνόφωνης Εκκλησίας στον αραβόφωνο χριστιανό χρήστη.

Με τον τρόπο αυτό η ιστοσελίδα θα ενημερώνει για τη κοινωνική και πνευματική δράση  της Ορθοδοξίας στην ζωή αυτών των κοινωνιών.

Επίσης, η ιστοσελίδα θα προβάλλει τις πιο σημαντικές ορθόδοξες εκδόσεις, αραβικές και ελληνικές, και θα αποδέχεται εισηγήσεις και ομιλίες και άρθρα των θεολόγων και επιστημόνων συγγραφέων, για να τα μεταφέρει στο αραβόφωνο χριστιανικό κόσμο.

Σε επόμενη φάση θα λειτουργήσει η ιστοσελίδα και στα Ελληνικά, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον ελληνόφωνο χρήστη να ενημερώνεται για τις χριστιανικές δραστηριότητες των αραβικών χωρών γενικώς.

Οι ωφελούμενοι από την εν λόγω ιστοσελίδα θα είναι οι αραβόφωνοι ορθόδοξοι καθώς και όλοι χριστιανοί, σε όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της διασπορά.

Εμφανίσεις: 46978
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!