Ο νέος Μητροπολίτης Κλούζ θα εκλεγεί στις 18 Μαρτίου

ImageΣτις 18 Μαρτίου θα εκλεγεί ο νέος Μητροπολίτης Κλούζ, ημέρα την οποία ο μακαριστός μητροπολίτης Βαρθολομαίος θα συμπλήρωνε το 90ο έτος της ηλικίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr» ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, ανέφερε ότι θα επιτρέπονται μέχρι τέσσερεις υποψήφιοι για τον θρόνο της Μητροπόλεως, αφού στην αρχή προτάθηκαν έξι.

Ο κατάλογος των υποψηφίων θα μεταβιβαστεί από την Επισκοπική Συνέλευση στην Ιερά Σύνοδο, η οποία μπορεί να προτείνει και αυτή έναν υποψήφιο.

Ανάμεσα από τους τέσσερεις υποψηφίους την Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011 θα εκλεγεί από την Ιερά Σύνοδο ο νέος Μητροπολίτης Κλούζ.

Οι ίδιες πληροφορίες της «Romfea.gr» αναφέρουν, ότι ο νέος Μητροπολίτης Κλούζ θα ενθρονιστεί στις 25 Μαρτίου, όταν πριν από πέντε χρόνια τοποθετήθηκε εκεί ο μακαριστός Μητροπολίτης Βαρθολομαίος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι χθες Παρασκευή 10 Μαρτίου, συμπληρώθηκαν 40 ημέρες από την εκδημία του Μητροπολίτη Βαρθολομαίου.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο:

Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Κλούζ Βαρθολομαίος

Εμφανίσεις: 46450
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!