Ενίσχυση φαρμακοβιομηχανίας Bayer στη Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών

ImageΜε σκοπό την ηθική και οικονομική ενίσχυση της Μονής Τιμίου Προδρόμου Σερρών, που επλήγη τον περασμένο Δεκέμβριο από μεγάλη φωτιά, ο γενικός διευθυντής της Bayer CropScience, Dr. Hans-Joachim Henn, ο διευθυντής marketing Αναστάσιος Σαζαλτζόγλου, και ο διευθυντής πωλήσεων Μιχάλης Τριβιζάς, επισκέφτηκαν την Πέμπτη 3 Μαρτίου το μοναστήρι.

Οι τρεις εκπρόσωποι της μεγάλης φαρμακοβιομηχανίας, εκφράζοντας το πνεύμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας, αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του μοναστηρίου από την Hγουμένη Μοναχή Φεβρωνία, παρέδωσαν μία επιταγή ενίσχυσης εκ μέρους της Bayer.

Υπενθυμίζουμε ότι η πυρκαγιά που ξέσπασε στις αρχές Δεκεμβρίου, αποτέφρωσε πάνω από 2.500 τμ. που αποτελούσαν κυρίως τους βασικούς χώρους διαβίωσης των μοναχών, όπως ξενώνα, τράπεζα, μαγειρείο και αποθηκευτικοί χώροι.

H ιστορική σπουδαιότητα της Μονής έγκειται στο γεγονός ότι ιδρύθηκε το 1270μ.Χ. σε μια δυσπρόσιτη, εκείνη την εποχή, περιοχή των Σερρών, το Μενοίκειο Ορος, και από τότε δεν έπαψε να αποτελεί διαχρονικά κομβικό σημείο εκκλησιαστικής, πνευματικής, καλλιτεχνικής και εθνικής αναφοράς.

Εμφανίσεις: 81733
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!