Κορωνείας: ''Tο άλμα της προδοσίας και το άλμα της μετανοίας'' (ΦΩΤΟ)

koro-4

Με κατάνυξη και μεγάλη προσέλευση πιστών τελέσθηκε το βράδυ της Μ. Τρίτης στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Πετραλώνων, η ακολουθία του Όρθρου της Μ. Τετάρτης που κατακλείεται με το γνωστό τροπάριο της Κασσιανής.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος είπε οτι δύο μορφές δεσπόζουν στην υμνογραφία απόψε.

Είναι η μορφή ενός μαθητή του Χριστού, του Ιούδα και η μορφή μιας αμαρτωλής γυναίκας,ανώνυμης. Η μια είναι λουσμένη στο φως και η άλλη βυθισμένη στο σκοτάδι.

Θα περίμενε κανείς να είναι η μορφή του Μαθητή στο φως και της αμαρτωλής γυναίκας στο σκοτάδι. Όμως το άλμα της προδοσίας βυθίζει τον Μαθητή στο σκοτάδι και το άλμα της μετάνοιας φέρνει την αμαρτωλή γυναίκα στο φως.

Και συνέχισε ο Σεβασμιώτατος αναλύοντας τις χαρακτηριστικές αντιθέσεις, που καταγράφει ο ιερός υμνογράφος στο στιχηρό των αίνων ''Οτε η αμαρτωλός προσέφερε το μύρον, τότε ο Μαθητής συνεφώνει τοις παρανόμοις''.

koro-1

koro-2

koro-6

koro-7

koro-10

koro-13

PICT0020

Εμφανίσεις: 63098
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!