Ο Γ. Ιωαννίδης στην Ι.Μ. του Ευαγγελισμού στην Ορμύλια Χαλκιδικής

ioannidis-ormylia-660x492

Για το ιατρικό έργο που προσφέρει η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στην Ορμύλια της Χαλκιδικής ενημερώθηκε σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, το μεσημέρι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης.

Συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Στυλιανό Βαλιάνο και από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, ο κ. Ιωαννίδης επισκέφτηκε το ίδρυμα «Ορμύλια» της μονής, όπου από το 1986 λειτουργεί ιατρική μονάδα.

Στη μονάδα αυτή γίνονται προληπτικές εξετάσεις για τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Όπως ενημερώθηκε ο κ. Ιωαννίδης, περισσότερες από 50.000 γυναίκες από τη Χαλκιδική και όλη τη Βόρεια Ελλάδα επισκέπτονται κάθε χρόνο το ιατρικό κέντρο και εξετάζονται δωρεάν από το επιστημονικό προσωπικό.

«Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, στα μοναστήρια σώζει κανείς τη ψυχή του. Εδώ όμως που βρισκόμαστε σήμερα, σε αυτό το μοναστήρι, σώζει κανείς τη ζωή του. Η Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού, που ανήκει πνευματικά στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας στο Άγιο Όρος, αποτελεί παράδειγμα, αλλά και απόδειξη ότι η Εκκλησία έχει τεράστια προσφορά στην ελληνική κοινωνία. Ήρθαμε σήμερα εδώ για να ενημερωθούμε για το έργο που προσφέρει η μονή στον τομέα της ιατρικής πρόληψης. Σήμερα ευχαριστήσαμε για την προσφορά αυτή τις μοναχές και όλους τους εθελοντές και τους διαβεβαιώσαμε ότι θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους».

Να σημειωθεί ότι στον ίδιο χώρο με την ιατρική μονάδα λειτουργεί και κέντρο ελέγχου για τη διαπίστωση της γνησιότητας έργων τέχνης.

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ξεναγήθηκε στην ιερά μονή, στην οποία μονάζουν 120 μοναχές.

Νωρίτερα το πρωί, ο κ. Ιωαννίδης επισκέφτηκε οργανισμούς και φορείς στη Θεσσαλονίκη, και μοίρασε δώρα και ευχές σε άτομα που χρειάζονται βοήθεια.

Εμφανίσεις: 72510
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!